آشنایی با غذاهای مناسب در دوران بارداری
یک متخصص طب سنتی غذاهای مناسب و توصیهشده در دوران بارداری را تشریح کرد و گفت: خوردن خوراکیهای خیلی شیرین و خیلی چرب در دوران بارداری ممنوع است همچنین از خوردن مواد غذایی و آشامیدنی خیلی گرم باید پرهیز شود.
روشنک مکبرینژاد درباره تغذیه مناسب در دوران بارداری اظهار داشت: مقدار غذا در دوران بارداری باید بهمیزان متوسط باشد تا بهراحتی توسط دستگاه گوارش هضم شود.
بهگفته وی از آنجایی که نیاز مادر باردار به مواد غذایی بیشتر از زمان غیربارداری است، لازم است زن باردار غذای خود را در چند وعده بخورد و بهتدریج میزان غذا را بیشتر کند تا هم باعث سنگینی معده نشود و بهراحتی هضم شود و هم بتواند احتیاجات غذایی مادر و جنین را تأمین کند.
غذای زن باردار باید سبک و هضم راحتی داشته باشد بهویژه نزدیک زایمان که باید از مصرف غذاهای حجیم و غذاهایی که هضم سختی دارند, پرهیز شود.
از میوهها و سبزیهای مناسب در دوران بارداری میتوان به مویز، انگور، به شیرین، سیب ملس (ترش و شیرین)، گلابی، بادام، انار ملس، کاهو و کاسنی اشاره کرد.
نانی که از گندم خوب تهیه شده باشد و بهخوبی پخته شده باشد، گوشتهای لطیف و سهلالهضم مانند مرغ خانگی، گوشت بزغاله چاق یکساله، گوشت بره یکساله، آشهای سنتی مانند اسفیدباج و زیرباج برای زنان باردار مفید است.
بهتر است که زنان باردار از مصرف چند نوع ماده غذایی مختلف و متفاوت در یک وعده پرهیز کنند همچنین گرسنگی یا پرخوری در این دوران مضر بوده و باید از آن پرهیز کنند.
خوردن خوراکیهای خیلی شیرین و خیلی چرب در دوران بارداری ممنوع است همچنین از خوردن مواد غذایی و آشامیدنی خیلی گرم باید پرهیز شود.
بهتر است در دوران بارداری مواد خوراکی خیلی سرد مصرف نشود و خوردن آب یخ، بستنی، برف، یخ و ... ممنوع است و زنان باردار باید از مصرف غذاهایی که باعث یبوست میشود، خودداری کنند.
منبع: تسنیم