رشد شیرخوار - هفته دوم

تعداد بازدید : 46953
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۶/۲۸

رشد شیرخوار هفته به هفته - هفته دوم

سلام به مادران و پدران جدید. آوردن نوزاد به خانه و اولین ویزیت پزشک متخصص اطفال از جمله اتفاقات شیرینی هستند که در روزهای گذشته برای شما روی داده است، پس امیدواریم در همین زمان کوتاه کودک دلبندتان جو زندگی شما را تغییر داده باشد. در طول روز و شب، کودک شما وقت خود را صرف تغذیه کردن، دفع ادرار و مدفوع و چرت زدن می­کند !  در حال حاضر، او برای کارهای بیشتر، انرژی ندارد. تغییرات ناگهانی در جهان اطرافش رخ داده است و بدن او سعی میکند خود را با این تغییرات هماهنگ کند. نوزاد قبلا در یک محیط آرام ، گرم خواب بود.همچنین می توانست در بیست و چهار ساعت خود را تغذیه کند و تمام نیازهایش به طور مداوم برطرف می شدند.

هفته دوم کودک شما در خانه باید شبیه به هفته اول او باشد. حتما خودتان می توانید حدس بزنید، او این هفته را نیز در خواب خواهد بود. خواب او بسیارعمیق است و در حالی که سر و صدای بلند، مانند زنگ تلفن یا بوق ماشین، ممکن است او را وحشت زده کند ولی هرگز او را از خواب بیدار نخواهد کرد. بینایی او هنوز هم در مرحله ی "fuzzy" است. نوزادان نزدیک بین به دنیا می­آیند، و تنها می توانند اجسام را در حدود 20 تا 45 سانتیمتر ببینید. پس برای دیده شدن باید خیلی به او نزدیک شوید.

چه زمانی کودک شما باید بر روی شکم خوابانده شود؟ آیا شما در این مورد اطلاعاتی دارید؟ از آنجا که نوزاد شما بدون شک بیشتر وقت خود را بر پشت می خوابد، بسیار مهم است که در برخی از ساعات بیداری، او را بر روی شکم بخوابانید. بر روی شکم خواباندن کودک به دلیل تقویت کردن پشت و گرد دارای اهمیت بسزایی است. در واقع، به عقیده برخی از کارشناسان کودکانی که زمان کافی را در این حالت صرف نمی کنند در رشد مهارت های حرکتی تاخیر خواهند داشت.

          نی نی خوشگل ، شیردهی ، رشد نوزاد ، هفته دوم نوزاد

اگر کودک شما دوست ندارد بر روی شکم خوابانده شود، نگران نباشید. همه ­ی نوزادان وقتی روی شکم خوابانده می­شوند کمی سر و صدا می­کنند. این یک پوزیشن جدید برای آنهاست، نوزاد ممکن است برای نگه داشتن سر خود به اندازه ی کافی قوی نباشد، و اگر نتواند کسی را ببینید، ممکن است احساس کند او را تنها رها کرده اید.

این نکات، روی شکم خوابیدن را برای نوزاد لذت بخش تر می­ کنند:

  • با او هماهنگ شوید و مانند همسالانش با او بازی کنید. مطمئن شوید که نوزاد شما می تواند شما را ببینید، صدایتان را بشنود و یا احساستان کند.
  • برای او سرگرمی فراهم کنید،
  • مثلا یک عکس و یا یک اسباب بازی را در میدان دید او نگه دارید.
  • اگر کوچولوی شما خواهر و برادر دارد، از او کمک بگیرید. این کار انگیزه ی خواهر و برادر بزرگتر برای مراقبت ازعضو تازه وارد خانواده را افزایش میدهد. آنها می توانند به عنوان ناظر کمک حال شما باشند و اولین کار رسمی خود را به عنوان یک برادر و خواهر به عهده بگیرند تا از نظر احساسی راحت تر عضو جدید خانواده را بپذیرند.
  • او را به موقع تغذیه کنید. او نمی تواند زیاد گرسنه بماند و هنوز در حال رشد و به دست آوردن وزن است. نوزاد اغلب گرسنه است و زمان زیادی را صرف شیر خوردن می کند.
  •  او سی تا چهل وپنج دقیقه را صرف تغذیه با شیر مادر می کند،اما پس از یک چرت سی دقیقه ای مجددا گرسنه می شود. تغذیه خود را با نیازهای کودکتان هماهنگ کنید تا به بدن در حال رشد او یاری برسانید.
  • برخی نوزادان پس از تغذیه، خوابی طولانی دارند؛ دو یا سه ساعت بعد، والدین به اجبار آنها را جهت وعده ی غذایی بعدی از خواب بیدار می کنند. این روند نیز طبیعست.

 تا زمانی که شما در یک دوره بیست و چهار ساعته، ده  تا دوازده بار کودک خود را تغذیه می کنید و او تعداد زیادی پوشک را خیس و کثیف میکند، مطمئن باشید که همه چیز خوب پیش رفته است. اما اگر باز هم نگران هستید و یا فقط احساس می کنید که همه چیز درست پیش نمی رود، با پزشک متخصص اطفال و یا یک مشاور شیردهی مشورت کنید.

مادران در هفته ی دوم

اکنون یک هفته است که به خانه آمده اید و احتمالا حالات جسمی متفاوتی را تجربه خواهید کرد. شما ممکن است سینه درد، یبوست، درد ناشی از بخیه ، بواسیر، گر گرفتگی یا لرز، بی اختیاری ادرار یا مدفوع، ترشحات واژن و تغییرات وزنی را تجربه کنید.

تغذیه با شیر مادر چگونه است؟ دو تا چهار روز پس از تولد نوزاد از سینه مادر شیر می آید. اگر تصمیم دارید کودک خود را با شیر مادر تغذیه کنید، ولی حس می­کنید که این کار از آنچه پیش بینی می کردید سخت تر است، بسیاری از منابع در دسترس شما وجود دارد که به هر گونه سوال یا نگرانی شما در مورد تغذیه با شیر مادر پاسخ میدهند. شما میتوانید مطالعات خود را با ماما سایت شروع کنید. این سایت برای کمک به مادران جدید و پاسخگویی به سوالات آنها در مورد تغذیه با شیر مادر تاسیس یافته است. شما همچنین می توانید با مراجعه به بیمارستان، سوال های خود را از متخصصان شیردهی و یا پرستاران بپرسید.

هفته دوم نوزاد ، نی نی ، شیردهی ، افزایش شیر مادر

آیا سینه شما حساس به لمس و یا گرم و سفت شده است؟ این امر بسیار طبیعی است، شما می توانید برای رفع این حالت کارهای مختلفی انجام دهید (مانند گرفتن دوش آب گرم، پوشیدن سینه بند شیردهی). برای کسب اطلاعات بیشتر مقالات مشاوران شیردهی را در ماما سایت مطالعه کنید.

فعالیت های کودک

برای خارج شدن از خانه وضعیت آب و هوا را بررسی کنید. شما احتمالا نمی خواهید کودک در معرض میکروب های موجود در یک فروشگاه و یا مراکز خرید قرار گیرد، اما پیاده روی در اطراف خانه و یا فقط نشستن توی بالکن می تواند برای کودک شما یک ماجراجویی بزرگ محسوب شود. آفتاب، نسیم، صداها و بوی طبیعت همه تجربه های جدیدی برای نوزاد شما هستند.
اگر آب و هوا بیش از حد سرد است به هیچ وجه ریسک نکنید، حتی پیدا کردن یک پنجره آفتابی و نشستن در کنار آن می­تواند تغییری مناسب برای کوچولوی شما باشد.

روی شکم خوابیدن را فراموش نکنید، مطمئن شوید که نوزاد شما هر روز کمی "با نظارت خودتان "  روی شکم خوابانده شود.

نکات مادرانه

به یاد داشته باشید، مهم ترین چیز برای مادران و پدران جدید این است که برای هر گونه سوال یا نگرانی از دیگران کمک بگیرند. این امر استرس غیر ضروری را به حداقل رسانده و به شما کمک می کند هر گونه مشکل واقعی را شناسایی کنید.

آیا می دانید پس از توصیه پزشکان درمورد بر پشت خواباندن نوزادان، بروز "SIDS" و یا سندرم مرگ ناگهانی کودک، بیش از 50٪ کاهش یافته است؟

قنداق کردن می تواند جادویی برای آرام کردن و آرامش نوزاد باشد. برای یک فرد بالغ، بسته و محدود شدن آزار دهنده و یا حتی بی رحمانه است. با این حال، به خاطر داشته باشید که کودک شما در چند ماه گذشته میان مثانه و روده شما تحت فشار بوده است. شما می توانید برای قنداق کردن از یک پتو و یا پارچه های ویژه قنداق استفاده کنید. موارد مختلف را امتحان کنید تا بهترین ابزار را بیابید.

صدا ابزار مفیدی است. کودک برای آرام خوابیدن نیاز به زمزمه و لالایی های مادرانه دارد. زیرا صدای موجود در داخل رحم مقداری ثابت و ممتد بوده است. شما ممکن است دریابید که صدای پس زمینه ثابت، کمک خواهد کرد که کودک خوابی آرام داشته باشد.

برچسب ها :

بعد-از-زایمان

منبع :
نظرات کاربران
میزان اهمیت
ایمیل
توضیحات
ارسال

پاسخ سوالات بر اساس تاریخ پرسش سوال

فروردین 1403
چ پ ج ش ی د س
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
یک زن وبسایت تخصصی بهداشت و سلامت زنان و مادران