رشد شیرخوار - هفته چهارم

تعداد بازدید : 60854
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۶/۲۸

رشد شیرخوار هفته به هفته - هفته چهارم

 نوزاد یک ماهه ، هفته چهارم نوزاد ، رشد نوزاد هفته به هفته ، نی نی ، عکس نوزاد

هفته چهارم شباهت بسیاری به هفته سوم دارد. به احتمال زیاد، کوچولوی شما برنامه زمانی خود را تنظیم کرده است؛ زمانی که گرسنه است، نیاز به تغییر پوشک و یا خواب دارد، با گریه به شما اطلاع می دهد. در حالی که کودک به خواب رفته، ممکن است سر و صدای بلند خواب او را برهم بزند.
در این هفته حس خواهید کرد که کودک شما بارها و بارها درگیر تماس های چشمی می شود و شما می توانید اولین لبخند واقعی او را مشاهده کنید، کودکان عموما در چهار تا شش هفتگی به این مرحله از رشد می رسند. همچنین ممکن است در طول زمانی که روی شکم خوابانده شده، مدت بیشتری سر خود را بالا نگه دارد.

 نوزاد یک ماهه ، هفته چهارم نوزاد ، رشد نوزاد هفته به هفته ، نی نی ، عکس نوزاد ، گردن گرفتن نوزاد ، لبخند نوزاد ، اولین لبخند کودک


کودک را به خارج از خانه ببرید، اما در طول دو ماه اول تولد، بهتر است نوزاد خود را به صورت مکرر از خانه بیرون نبرید. زیرا ممکن است در معرض خطر ابتلا به سرماخوردگی و یا حتی آنفلوآنزا  قرار گیرد؛ اکثر این بیماری ها از طریق تماس با افراد دیگر منتقل می شوند. البته، عملا نمیتوان کودک را برای مدت طولانی در خانه محبوس کرد. اگر می خواهید کودکتان را در چند ماه اول از خانه خارج کنید، سعی کنید از مکان های عمومی پر تردد عبور نکنید، مکررا دستهای خود را بشویید، و افراد دیگری که با کودک در تماس هستند را نیز تشویق کنید دست های خد را بشویند. شما همچنین می توانید نوزاد را بپوشانید. این کار کودک شما را در برابر افراد دیگر محافظت می کند.


مادران در هفته ی چهارم

آیا شما هنوز هم باردار بنظر می رسید؟
رحم شما به وزن قبل از بارداری، در حدود هفتاد گرم، بازگشته است. با این حال، چون عضلات شکم در دوران بارداری کشیده شده اند، تا زمانی که به صورت منظم و با هدف سفت کردن عضلات اصلی ورزش نکنید، شکم شما به همین صورت باقی خواهد ماند.


بزرگ ماندن شکم پس از زایمان ، شکم بعد از زایمان ، پوست شکم در بارداری ، کوچک کردن شکم پس از زایمان

آیا شما از خودتان مراقبت می کنید؟

کودک ممکن است بسیاری از وقت شما را بگیرد (به خصوص اگر کولیکی باشد) و یا اجازه ندهد به موقع بخوابید. بسیار مهم است که زمانی را نیز فقط به خودتان اختصاص دهید. از شریک زندگیتان، والدین و یا یکی از دوستانتان بخواهید، حتی فقط برای چند ساعت، از کودکتان نگهداری کند. شما پس از یک استراحت کوتاه شاداب و سرزنده خواهید شد. گر چه ممکن است احساس کنید که کودک در اوقات بیداری اش هر لحظه به شما نیاز دارد، اما چند ساعت خواب، رفتن به آرایشگاه، و یا ملاقات با یک دوست صمیمی می تواند کیفیت زمانی که با کودک خود صرف میکنید را افزایش دهد.


مشاوره خوب است، اما به راهنمایی های چه کسی می توان عمل کرد؟

قبل ازاینکه فرزند شما متولد شود، پدر و مادر، دوستان، خاله ها، عمه ها، و حتی غریبه ها در خیابان سعی می کنند به شما مشاوره دهند. هر چند شما به کمک پدر و مادر و یا دوستانتان نیازمندید، اما گوش دادن به همه ی راهنمایی ها می تواند طاقت فرسا باشد، و از همه بدتر این است که نظرات آنها باهم در تضاد است! بنابراین، به راهنمایی های چه کسی می توان عمل کرد؟ در اغلب موارد، بهتر است خودتان تصمیم گیرنده باشید، اما اگر موضوعی شما را گیج کرده است، آن را با پزشک متخصص اطفال در میان بگذارید. اگر در برخی از موقعیت ها نمی دانید که دقیقا چه باید بکنید، شما پدر و مادر بدی نیستید. در واقع، هیچ پدر و مادری از همه چیز اطلاع ندارد.


فعالیت های کودک

در یک سال اول زندگی کودک، از او عکس های بسیاری بگیرید؛ این عکس ها مراحل رشد کودکتان را برای همیشه ثبت می کنند.
از کودکتان در محل دلخواهش عکس بگیرید، اسباب بازی مورد علاقه اش (ترجیحا عروسکی که بسیار بزرگتر از اوست) را هنگام عکاسی در کنارش قراردهید. شما می توانید هر ماه از او یک عکس فوری بگیرید تا بعدها بتوانید رشد او را نسبت به اندازه اسباب بازی اش مقایسه کنید.

نوزاد یک ماهه ، هفته چهارم نوزاد ، رشد نوزاد هفته به هفته ، نی نی ، عکس نوزاد ، گردن گرفتن نوزاد ، لبخند نوزاد ، اولین لبخند کودک


لباس زیبا به او بپوشانید، لباسی که مناسب کودک 12ماهه باشد. شما می توانید مراحل رشد جسمی او را تا زمانی که این لباس اندازه او شود را ثبت کنید. عکس های ماهیانه، سند رشد او خواهند شد.
در عکس ها حضور داشته باشید! به یاد داشته باشید که حضور شما بسیار با ارزش است. هنگامی که کودک شما به سن نوجوانی برسد، از دیدن عکس های کودکی خودش در کنار شما لذت خواهد برد.
 

نکات مادرانه

کودک شما یکماهه است و حالا دیگر زمان کمتری را در خواب به سر می برد. امیدواریم برنامه خواب او را طوری تنظیم کرده باشید که هر دو بتوانید در شب خوابی آرام داشته باشید.
 در حالی که همه چیز آرام بنظر می رسد، ممکن است در طول زمان تغذیه متوجه برخی از مسائل شوید. کودک شما ممکن است ریفلاکس داشته باشد.
 

ریفلاکس نوزاد

بیش از نیمی از تمامی کودکان ممکن است نوعی از ریفلاکس را در ماه های اولیه زندگی تجربه کنند. تف کردن، سرفه، تحریک پذیری، یا ناراحتی در طول یا بعد از تغذیه، علایم معمول ریفلاکس هستند. در صورت بروز برخی علائم جدی تر، مانند وزن نگرفتن، مقاومت در برابر تغذیه و یا تف کردن شدید و دردناک، با پزشک خود تماس بگیرید.

     استفراغ نوزاد ، بالا آوردن نوزاد ، رفلاکس معده ، رفلاکس نوزادی ، رشد نوزاد هفته به هفته


ریفلاکس در اکثر نوزادان به تدریج در طول ماه اول زندگی برطرف می شود. تا آن زمان، شما فقط باید به فکر تعویض لباس های او باشید و او را تمیز نگه دارید، چون آروغ های او مواد را از معده ی او خارج می کنند. در این وضعیت، نوزادان از داروها، تغییرات رژیم غذایی و یا دیگر اقداماتی که توسط پزشک پیشنهاد شده، استفاده می کنند. اگر احساس می کنید که کودکتان روند نرمالی را طی نمی کند، با متخصص اطفال صحبت کنید. آزمایش های مختلفی وجود دارند که می توانند علت ریفلاکس را تعیین کنند تا درمان مناسب صورت بگیرد.

منبع :
نظرات کاربران
میزان اهمیت
ایمیل
توضیحات
ارسال

پاسخ سوالات بر اساس تاریخ پرسش سوال

اردیبهشت 1403
ش ی د س چ پ ج
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
یک زن وبسایت تخصصی بهداشت و سلامت زنان و مادران