رشد شیرخوار - هفته نهم

تعداد بازدید : 39410
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۶/۲۸

کودک شما از مرز دو ماهگی گذشته است. احتمالا در این هفته اولین خنده نوزادتان را خواهید شنید. اولین خنده او ممکن است بعد از صبح بخیر گفتن یا لبخند شما باشد. اگر کودک شما در این هفته نخندید، نامید نشوید؛ بسیاری از نوزادان در انتهای سه ماهگی برای اولین بار می خندند.


برنامه ی خواب نوزادتان را تنظیم کرده اید؟

هنگام خواباندن نوزاد به موارد زیر توجه داشته باشید:

  • •    مطمئن شوید در محیطی آرام و امن خوابیده است.او باید به پشت خوابانده شده باشد و لباس هایش برای گرم نگه داشتن بدنش کافی باشند.
  • •    مطمئن شوید که اشیاء خطرناکی (مانند بالش و یا عروسک) در کنار او نباشد که به صورتش فشار اورده و مانع تنفس او شود.


برای خواباندن او برنامه ی منظمی داشته باشید. می توانید با یک دوش آب گرم شروع کنید و بعد  به او شیر بدهید. هنگام خواب هم برای او لالایی، شعر و یا کتاب بخوانید. از بودن در کنار نوزادتان لذت ببرید.
کودکان در نه هفتگی شرایط پذیرش متد "فربر" را ندارند. در این روش به نوزاد اجازه می دهند پس از دوره های بلند مدت ناراحتی و گریه، برنامه ی زمانی خواب خود را بپذیرند. این روش مناسب نوزادانی است که بیشتر از شش ماه سن دارند.


اگر برای خواباندن نوزادتان دچار مشکل شده اید، این راهکارها را امتحان کنید:

  • •    علت ناراحتی های او را پیدا کنید
  • •    وقتی آماده ی خواب شد، او را در تختش قرار دهید.
  • •    اگر به اندازه کافی خسته باشد، در تختش می خوابد و بیدار می شود. اینگونه تخت برای او محل آرامش بخشی خواهد بود.
  • •    اگر او را در تختش قرار دادید و بلافاصله بیدار شد، او را بغل کنید و تکان دهید تا دوباره خواب آلود شود.
  • •    اگر او را در تختش قرار دادید و نخوابید، با آویزهای تختش بازی کنید و برای او شعر یا کتاب بخوانید. به علاوه، می توانید سینه و شکم او را بمالید تا راحت تر به خواب رود.
  • •    پس از دو یا سه هفته می توانید صندلی خود را کمی دور تر از تخت او قرار دهید، به صورتی که بتواند شما را ببیند. شما می توانید فعالیت های روتین خود (گپ زدن و شعر یا کتاب خواندن) را ادامه دهید، اما زمان این فعالیت ها را کمتر کنید. نوزادتان با تغییرات تدریجی بسیار راحت کنار می آید.


مادران در هفته ی نهم

آیا هنوز هم خسته هستید و یا زندگی جدیدتان را پذیرفته اید و از آن لذت می برید؟ برای خودتان هم وقت بگذارید؛ با دوستانتان بیرون بروید، در کلاس های یوگا شرکت کنید و یا به سینما بروید. به روند زندگی عادی بازگردید.
چک آپ ماهیانه کودک شما نزدیک است. متخصص اطفال نرخ رشد کودکتان را بررسی خواهد کرد. سوالات خود را لیست کنید تا بتوانید در این جلسه آنها را مطرح کنید.


فعالیت های کودک

ماساژ نوزاد، فعالیتی فرح بخش برای شما و نوزادتان خواهد بود. می توانید با استفاده از مقالات و کتاب ها، روش صحیح ماساژ دادن را بیاموزید، اما حرکات ساده با استفاده از لوسیون نیز برای نوزاد مفید هستند.
اتاق ماساژ باید گرم و راحت باشد. وقتی به آرامی پوست او را ماساژ می دهید، برای او شعر بخوانید. بسیار دقت کنید که حرکات شما سبب ناراحتی او نشود. ماساژ را بعد از حمام، و پیش از خواب انجام دهید. صحبت کردن با نوزاد (حتی اگر فقط خودتان به تنهایی با او صحبت کنید) سبب رشد شخصیتی او می شود. با او در مورد کودکیتان و کارهایی که در آن زمان انجام داده اید، صحبت کنید.


نکات مادرانه

ظرف های کثیف ممکن است در سینک ظرف شویی جمع شده باشند و شما حتی فرصت نگاه کردن به آنها را هم نداشته باشید؛ چون نوزادتان در آغوش شما خوابیده است و می ترسید خواب او را بر هم بزنید. هر شب برای برطرف کردن خستگی بازو و شانه هایتان دوش آب گرم بگیرید. در این سن، نوزادتان به برخی چیزها (نوشیدنی گرم، پوشک تمیز، ... ) علاقه ی ویژه نشان می دهد. آرامش آغوش شما، اولین گزینه ی لیست علاقه مندی های اوست.


کریر و آغوشی گزینه های مناسبی هستند که هنگام نگه داری کودک به شما آزادی عمل می دهند. می توانید کودکتان را در این حالت بخوابانید. کریر تحمل وزن کودک را آسانتر می کند. آغوشی برای کودکان کولیکی یا کودکانی که دچار ریفلاکس هستند نیز بسیار کاربرد دارد. حالت ایستاده، راحت و متحرک کریر، ناآرام ترین کودکان را هم آرام خواهد کرد.


اگر اولین نوع کریری که استفاده کرده اید، مناسب نبوده و یا کودکتان در آن احساس راحتی نداشته است، نوع دیگری را امتحان کنید. شما می توانید قبل از خرید، کریر را از دوستانتان قرض بگیرید و آن را امتحان کنید. در ماما سایت می توانید از والدین دیگر در این زمینه کمک بگیرید.

منبع :
نظرات کاربران
میزان اهمیت
ایمیل
توضیحات
ارسال

پاسخ سوالات بر اساس تاریخ پرسش سوال

فروردین 1403
چ پ ج ش ی د س
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
یک زن وبسایت تخصصی بهداشت و سلامت زنان و مادران