تعداد بازدید : 1506
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۸/۴
تاریخ آخرین پست : ۱۴۰۰/۴/۴
کاربران آنلاین : 0
sdar
۱۳۹۹/۸/۴ ۰۲:۳۷:۲۰
آخرین حضور: ۱۴۰۰/۴/۲۲ ۱۴:۴۷:۱۰

اصول و قواعد کلی نورپردازی ساختمان

(ویرایش)
  1. قشه نورپردازی به صورت واضح طراحی شود

    قبل از هر چیز باید مشخص شود که هدف از نورپردازی ، روشن کردن کدام بخش از ساختمان است. توجه داشته باشید که هیچ ضرورتی وجود ندارد که تمام نمای ساختمان روشن شود. در صورتی که در قسمت های بیرونی نما بدون هیچ دلیلی از نورپردازی استفاده شود، ساختمان ظاهری نامناسب پیدا خواهد کرد. از نورپردازی می توان برای متمایز کردن بخش های مختلف در نمای خارجی استفاده کرد. به عنوان مثال در نما های تاریخی برای برجسته کردن قسمت های کاشی کاری شده و گچ کاری شده از نورپردازی استفاده می شود.

  2. رنگ و شدت نور تعیین شود

    مهم ترین اصل در نورپردازی ساختمان توجه به رنگ و شدت نور است. نور هایی که در نمای خارجی ساختمان به کار می روند به میزان زیادی در زیبایی ظاهری ساختمان تاثیر گذار هستند. هرگونه عدم هماهنگی بین رنگ و شدت نور باعث ایجاد آلودگی نوری خواهد شد و اصلا جلوه زیبایی نخواهد داشت. نورپردازی نمای ساختمان باید به گونه ای باشد که عناصر شاخص ساختمان را به عرصه نمایش درآورد.

  3. جهت رنگ نور مشخص شود

    یکی از تکنیک های بسیار مهم که طراحان حرفه ای از آن برای معرفی ساختمان به لحاظ حجمی استفاده می کنند، تغییر در شدت نور های تابیده از جهت های متفاوت است. البته از نور با رنگ های مختلف هم می توان برای مشخص کردن حجم عناصر استفاده کرد، اما از آن جایی که در نمای ساختمان در اغلب موارد از نور رنگی کمتر استفاده می شود، بهترین راه تغییر شدت نور است.

  4. نورپردازی باید با مصالح تناسب داشته باشد

    نورپردازی نمای ساختمان باید متناسب با مصالح نمای ساختمان باشد، تناسب به این معنا نیست که رنگ نور دقیقا با رنگ مصالح یکسان باشد، بلکه بهتر است در یک طیف رنگی قرار داشته باشند. نور های رنگی آّبی ، سفید و زرد نسبت به سایر نور های رنگی در نمای ساختمان بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند.

انواع نورپردازی

انتخاب شیوه نورپردازی مناسب برای نمای ساختمان به فاکتور های زیاد بستگی دارد. طراحان با توجه به کاربری ساختمان ، محل قرارگیری آن و هدف از نور پردازی ، به سراغ یکی از شیوه های نورپردازی می روند. نورپردازی در معماری به سه دسته زیر تقسیم می شود:

  • نورپردازی عمومی

نورپردازی عمومی که به آن نورپردازی مستقیم هم گفته می شود یکی از انواع مهم نورپردازی است. در این نوع نورپردازی با استفاده از یک نور ملایم نمای ساختمان پوشش داده می شود.

  • نورپردازی تاکیدی

همان طور که از نام این نورپردازی مشخص است، برای تاکید بر روی عناصر خاص در نمای ساختمان استفاده می شود. نورپردازی تاکیدی یا متمرکز ، چشم بیننده را به نقاط کانونی مورد نظر معمار هدایت می کند.

  • نورپردازی مخفی

در این نوع از نورپردازی ، تجهیزات قابل رویت نیستند. استفاده هوشمندانه از نورپردازی مخفی در نمای ساختمان بسیار مهم است. در صورتی که از این نورپردازی به شکل مناسبی استفاده شود، نمای ظاهری ساختمان چشم هر بیننده ای را به خود خیره خواهد کرد.

  • نورپردازی وظیفه ای

به این نوع از نورپردازی که نورپردازی کاری یا اداری هم گفته می شود برای تمرکز در یک منطقه خاص استفاده می شود.

ابزارهای مختلف نور برای نمای ساختمان

در سال های اخیر با پیشرفت علم و تکنولوژی ابزار های زیادی برای استفاده در نورپردازی ساختمان طراحی شده است. به عنوان مثال نور های هوشمند یکی از اختراعات بشری است که توسط کامپیوتر برنامه ریزی می شود و به نمای بیرونی ساختمانی جلوه ویژه ای می بخشد. برخی از تجهیزات نورپردازی نمای ساختمان به شرح زیر است:

  • پروژکتور ال ای دی (lighting LED)

در این پروژکتور ها از لامپ برای پخش نور استفاده نمی شود. بلکه پروژکتور است که رنگ های مختلف روی نمای ساختمان پخش می کند. مهم ترین مزیت پروژکتور ال ای دی برخوردار بودن از طول عمر بسیار بالا است.

  • وال واشر (Wall Washer)

وال واشر ها شامل تعداد زیادی لامپ هستند که به صورت نواری در کنار یکدیگر قرار گرفته اند. با توجه به این که زاویه و شدت نور وال واشر ها به راحتی قابل تنظیم است یکی از تجهیزات بسیار پرکاربرد در نورپردازی نمای ساختمان به شمار می روند.

  • چراغ دفنی (Defni Lighting)

این چراغ ها جهت استفاده در کف معابر مانند پارک ها مورد استفاده قرار می‎گیرند. از چراغ دفنی در سطح افقی ساختمان استفاده می شود، این چراغ ها علاوه بر تامین نور محیط باعث می شوند که ساختمان جلوه با شکوه تری پیدا کند.

۱۴۰۰/۳/۲ ۲۲:۵۷:۰۸
آخرین حضور: ۱۴۰۱/۲/۵ ۱۷:۲۱:۴۴
(ویرایش)

نورپردازی نمای ساختمان بنظز بنده استفاده از محصولات روشنایی مثل :

  1. ریسه LED
  2. پرژکتور ال ای دی
  3. چراغ روشنایی

میتونه به ترتیب بهترین موارد برای این نورپردازی نمای ساختمان بشمار اید.که لازم دونستم در پی ارائه محتوای ارزشمندتون این موارد رو هم به شما و بقیه دوستان در این فروم اطلاع بدم تا براتون کاربرد و بسیار ارزشمند تر باشه.

 

ساوه الکتریک مشاکره ،صحبت و انتخاب حرفه ای و مناسب در خرید محصولات
۱۴۰۰/۳/۱۷ ۱۴:۵۶:۳۱
آخرین حضور: ۱۴۰۰/۴/۱۱ ۲۳:۳۵:۲۵
(ویرایش)

بنظرم با خوندن اطلاعات و همچنین کسب تجربه این صنعت نورپردازی میشه خیلی حرفه ای تو زمان سریع اینکار رو انجام داد.

همه چیز با تمرین و تکرار درست خواهد شد

امید به زندگی بهتر با کمک به یکدیگر برای اینده ای زیبا تر چه زیبا گفت خیام شاعر :
بنی ادم اعضای یکدیگرند که در افرینش ز یک گوهرند
۱۴۰۰/۳/۱۷ ۱۴:۵۷:۰۷
آخرین حضور: ۱۴۰۱/۲/۵ ۱۷:۲۱:۴۴
(ویرایش)

بله دقیقا همینطور هست مممنون از شما برای ثبت نظر زیباتون

ساوه الکتریک مشاکره ،صحبت و انتخاب حرفه ای و مناسب در خرید محصولات
۱۴۰۰/۴/۴ ۱۵:۰۸:۳۶
آخرین حضور: ۱۴۰۱/۲/۵ ۱۷:۲۱:۴۴
(ویرایش)

سلام مجدد خواستم بگم در ادامه این تاپیک که اگر تمایل داشتید نورپردازی ساختمان و نورپردازی نمای ساختمان خوری رو بتونید داشته باشید و بتوانید اطلاعات کاربردی و در این حال تجربی رو مشاهده کنید و همچنین بهترین انواع تجهیزات نورپردازی ساختمان جدید رو مشاهده کنید پیشنها میکنم سری به لینک زیر بزنید:

https://saveelectric.ir/product-category/lamp-and-lighting/

 

 

ساوه الکتریک مشاکره ،صحبت و انتخاب حرفه ای و مناسب در خرید محصولات
برای شرکت در گفتگو باید وارد سایت شوید.×

پاسخ سوالات بر اساس تاریخ پرسش سوال

فروردین 1403
چ پ ج ش ی د س
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
یک زن وبسایت تخصصی بهداشت و سلامت زنان و مادران