ایران در مرحله حذف کامل بیماری فلج اطفال قرار گرفت

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: از سال 1379 بعنی از 16 سال پیش هیچ موردی از بیماری فلج اطفال در کشور دیده نشده و در مرحله حذف این بیماری در کشور هستیم.


فلج اطفال در اثر آلوده شدن با پلیوویروس رخ می دهد. این ویروس یا از طریق تماس مستقیم فرد به فرد و یا از طریق تماس با خلط آلوده دهان یا بینی بیمار و یا از طریق تماس با مدفوع آلوده منتقل می شود.این ویروس از طریق دهان یا بینی وارد بدن می شود و در حلق و مجرای گوارشی تکثیر می شود و از طریق خون و مایع لنف در تمام بدن پخش می گردد.
از زمان ورود ویروس به بدن تا بروز علائم بیماری، 5 تا 35 روز و به طور میانگین 7 تا 14 روز طول می کشد.

 

بیماری فلج اطفال در 95 درصد موارد خود را فقط بصورت یک تب ساده نشان داده و خودبخود و بدون برجای گذاشتن هیچ عارضه ای خوب میشود. در یک درصد مبتلایان به این ویروس، بیماری ابتدا بصورت تب است. تب بیمار بعد از چند روز خوب میشود و سپس بیمار برای چند روز دیگر دچار درد و اسپاسم شدید عضلات بدن میشود. بعد از گذشت چند روز دیگر عضلات اندام ها (بیشتر اندام تحتانی) دچار فلج شل میشوند.

ایران در مرحله حذف کامل بیماری فلج اطفال

 ایرنا - رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: از سال 1379 بعنی از 16 سال پیش هیچ موردی از بیماری فلج اطفال در کشور دیده نشده و در مرحله حذف این بیماری در کشور هستیم.
محمد مهدی گویا افزود: بیماری فلج اطفال با اجرای برنامه واکسیناسیون و در بسیاری از کشورهای دنیا حذف شده است اما در ایران به علت وجود این بیماری در دو کشور همسایه شرقی هنوز حذف کامل این بیماری رخ نداده اما در مرحله حذف کامل فلج اطفال هستیم.
وی ادامه داد: آخرین موارد بیماری فلج اطفال در ایران در سال 1379 بود که در آن سال سه بیمار مبتلا به فلج اطفال در چابهار دیده شد و از آن سال تاکنون هیچ موردی از بیماری فلج اطفال در کشور نداشته ایم.


گویا گفت: برای حذف کامل فلج اطفال در کشور، نه تنها تمام ایرانیان بلکه تمام مهاجران و پناهندگان قانونی و غیر قانونی مقیم کشور مشمول واکسیناسیون رایگان با قطره فلج اطفال هستند و تلاش عظیمی از دهه های گذشته برای حذف کامل این بیماری در کشور صورت گرفته که هنوز نیز ادامه دارد.
رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت افزود: در برخی سالها برای پیشگیری از این بیماری سه نوبت و گاهی چهار نوبت در نقاط مرزی و حتی در شهرهای دیگر، واکسیناسیون با قطره فلج اطفال انجام می شود. در این زمینه هیج فرقی بین ایرانیان و غیر ایرانیان وجود ندارد و گرانترین واکسن فلج اطفال به صورت رایگان به طور مساوی به ایرانیان و مهاجران ارائه می شود.

میزان اهمیت
ایمیل
توضیحات
ارسال

پاسخ سوالات بر اساس تاریخ پرسش سوال

اردیبهشت 1403
ش ی د س چ پ ج
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
یک زن وبسایت تخصصی بهداشت و سلامت زنان و مادران