اپلیکیشن‌ها برای پیشگیری از بارداری دقیق نیستند !

محققان مرکز پزشکی دانشگاه جورج‌تاون آمریکا می‌گویند اپلیکیشن‌های باروری برای پیشگیری از بارداری دقت کافی ندارند و برای جلوگیری از بارداری ناخواسته بهتر است از روش‌های مطمئن (کاندوم، قرص یا آمپول ضدبارداری و آی‌یو‌دی) استفاده شود.

به نقل از بی بی سی، محققان مرکز پزشکی دانشگاه جورج‌تاون آمریکا می‌گویند اپلیکیشن‌های باروری برای پیشگیری از بارداری دقت کافی ندارند و برای جلوگیری از بارداری ناخواسته بهتر است از روش‌های مطمئن (کاندوم، قرص یا آمپول ضدبارداری و آی‌یو‌دی) استفاده شود. نتایج این تحقیق که در نشریه انجمن طب خانواده آمریکا منتشر خواهد شد نشان می‌دهد اکثریت قریب به اتفاق این اپلیکیشن‌ها بر اساس شواهد محکم علمی کار نمی‌کنند.


دکتر مارگریت دوآن متخصص خانواده که این تحقیق را سرپرستی کرده می‌گوید: "اپلیکیشن‌های تلفن‌های هوشمند روز به روز محبوب‌تر و زنان هر چه بیشتر به روش‌های تنظیم خانواده طبیعی یا باروری‌شناختی (FABM)، علاقه‌مند می‌شوند چون می‌خواهند با شناخت بهتر بدنشان، بیشتر احساس توانایی کنند."

بسیاری از این اپلیکیشن‌ها در اصل برای افزایش احتمال باروری، تعیین زمانی که شانس حاملگی بیشتر از روزهای دیگر است تولید شده‌اند اما زنان بطور روزافزونی برای جلوگیری از حاملگی از این اپلیکیشن‌ها استفاده می‌کنند.


در روش‌های باروری‌شناختی، بر حسب تغییراتی که در یک سیکل قاعدگی در بدن رخ می‌دهد، زنان می‌توانند محدوده زمانی تخمک‌گذاری، یعنی زمانی در دوره قاعدگی که قابلیت باروری و حاملگی را دارند، مشخص کرده و در این مدت یا از روش‌های پیشگیری از بارداری استفاده کنند یا از آمیزش خودداری کنند.


به گفته محققان این پژوهش، این اپلیکیشن‌ها برای ثبت و ضبط اطلاعات مثل، اولین روز شروع پریود، آخرین روز پریود، اندازه‌گیری تغییرات دمای بدن در حول و حوش تخمک‌گذاری، و تعیین دوره هر قاعدگی موثرند اما تنها اپلیکیشن‌هایی که کاملا بر اساس شواهد محکم علمی طراحی شده‌اند می‌توانند برای پیشگیری از بارداری بکار روند.


اما این تحقیق نشان می‌دهد تعداد اپلیکیشن‌های قابل اعتماد که بر پایه شواهد علمی کار کنند زیاد نیست.
محققان ۹۵ اپلیکیشن را که در آی‌تیونز، گوگل و گوگل‌پلی در دسترس هستند انتخاب کردند. از این میان ۵۵ اپلیکیشن حذف شدند، چون یا خود اعلام کرده بودند که نباید از این اپلیکیشن برای جلوگیری از بارداری استفاده کرد یا اینکه روشن نکرده بودند آیا از روش باروری‌شناختی مبتنی بر شوهد علمی استفاده می‌کنند یا از روش‌های دیگر.


۴۰ اپلیکیشن دیگر بر اساس معیارهایی مثل دقت یا سهولت استفاده و معیارهای دیگر بررسی شدند که در میان آنها ۳۰ اپلیکیشن روزهای باروری، حول و حوش تخمک‌گذاری را پیش‌بینی می‌کردند اما ۱۰ اپلیکیشن دیگر نه.

در مجموع "ففط شش اپلیکیشن از نظر دقت نمره کامل را به دست آوردند یا اینکه پاسخ منفی کاذب نداشتند" (یعنی روزهایی را که احتمال حاملگی وجود داشت به اشتباه جزء روزهایی که احتمال حاملگی وجود ندارد اعلام نمی‌کردند).
این محققان به این نتیجه رسیده‌اند که بر جلوگیری از بارداری صرفا نمی‌توان به این اپلیکیشن‌ها متکی بود و توصیه کرده‌اند زنانی که از این اپلیکیشن‌ها استفاده می‌کنند در این باره آموزش ببینند و از اپلیکیشن‌های دقیق که بر مبنای شواهد علمی طراحی شده‌اند استفاده کنند.

 

منبع : سلامت نیوز

میزان اهمیت
ایمیل
توضیحات
ارسال

پاسخ سوالات بر اساس تاریخ پرسش سوال

فروردین 1403
چ پ ج ش ی د س
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
یک زن وبسایت تخصصی بهداشت و سلامت زنان و مادران