سطح بالای ویتامین "دی" خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می‌دهد.

نتایج مطالعات محققان دانشگاه کالیفرنیا نشان می‌دهد سطح بالاتری از ویتامین D با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه همراه است.

سطح بالای ویتامین "دی" خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می‌دهد
نتایج مطالعات محققان دانشگاه کالیفرنیا نشان می‌دهد سطح بالاتری از ویتامین D با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه همراه است.
  

 محققان اطلاعات دو آزمایش بالینی که یکی شامل سه هزار و 325 و دیگری شامل 1713 نفر بود را بررسی کردند تا به ارتباط سرطان سینه و غلظت سرم 25-hydroxyvitamin D دست یابند. سرم 25-hydroxyvitamin D اصلی‌ترین شکل ویتامین D در خون است.

در این مطالعه تمام زنان بالای 55 سال و با میانگین سنی 63 سال بودند و داده‌ها بین سال‌های 2002 تا 2017 میلادی جمع‌آوری‌شده بود. محققان دریافتند حداقل سطح سلامت سرم 25-hydroxyvitamin D در پلاسمای خون، 60 نانوگرم در میلی‌لیتر است که به میزان قابل‌توجهی بالاتر از 20 نانوگرم در میلی‌لیتر توصیه‌شده در سال 2010 میلادی است.

این مطالعه نشان می‌دهد میزان ابتلا به سرطان سینه در افرادی با سرم 25-hydroxyvitamin D بالاتر از 60 نانوگرم در میلی‌لیتر، نسبت به 20 نانوگرم در میلی‌لیتر، یک‌پنجم است.

در ادامه مطالعه آمده است کمبود ویتامین D یک خطر بالقوه ابتلا به سرطان سینه است.

به رشد کنترل نشده سلول‌های پوشش داخلی مجرای شیری یا لوبول، سرطان سینه گفته می‌شود. هر سینه از 15 تا 20 بخش به نام لوب تشکیل‌شده که به‌صورت خوشه‌ای در کنار هم قرار دارند. لوب‌ها مجموعه‌ای از غدد شیری هستند. هر لوب از بخش‌های کوچک‌تری به نام لوبول تشکیل‌شده است. سرطانی که از لوبول آغاز شود، سرطان لوبولار نامیده می‌شود. سرطان سینه در زنان شایع‌تر است، گرچه احتمال ابتلای مردان نیز به سرطان سینه وجود دارد

نتایج این مطالعه در نشریه PLOS ONE منتشرشده است.

اکو فارس

میزان اهمیت
ایمیل
توضیحات
ارسال

پاسخ سوالات بر اساس تاریخ پرسش سوال

اردیبهشت 1403
ش ی د س چ پ ج
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
یک زن وبسایت تخصصی بهداشت و سلامت زنان و مادران