مصرف خودسرانه این دارو منجر به مرگ کودک می شود

استفاده خوسرانه از داروها بخصوص برای کودکان بسیار خطرناک است و می تواند عوارض جدی از جمله مرگ را به همراه داشته باشد.


مصرف خودسرانه این دارو منجر به مرگ کودک می شود


استفاده خوسرانه از داروها بخصوص برای کودکان بسیار خطرناک است و می تواند عوارض جدی از جمله مرگ را به همراه داشته باشد.


یکی از دغدغه های والدین درمورد کودک، کم اشتهایی کودک است. برای رفع این مساله از هر ترفندی استفاده می کنند و در نهایت در صورت نتیجه نگرفتن به پزشک مراجع می کنند تا این مساله را با کمک پزشک و تجویز دارو برطرف کنند. اما گاهی برخی والدین به صورت خودسرانه از داروهای اشتها آور برای کودک استفاده می کنند که می تواند بسیار خطرناک باشد و در برخی موارد میتواند منجر به مرگ کودک شود. در این مطلب به بررسی خطر داروهای اشتها آور برای کودکان بخصوص کودکان زیر 2 سال می پردازیم.

مصرف خودسرانه این دارو منجر به مرگ کودک می شود

چرا داروهای اشتهاآور برای کودکان خطرناک هستند؟


داروهای اشتهاآور معمولا یک آنتی هیستامین هستند که یکی از عوارض آن تاثیر بر اشتهاست. یکی از معروف ترین و مهم ترین داروهای اشتهاآور سیپروهپتادین است که به عنوان یک داروی آنتی هیستامین و ضدآلرژی امروزه در درمان برخی آلرژی های غذایی، آلرژی های مداوم فصلی، آلرژی های مرتبط با خون و پلاسما، آلرژی های خفیف پوستی و برخی درمان های پوست تجویز می شود. یکی از تاثیرات این دارو در برخی موارد افزایش اشتهاست.
اما این نوع داروها عوارضی همچون گیجی، خواب آلودگی، نداشتن تمرکز، نخوابیدن کودک به علت هیجان زیاد، بیقراری، تپش قلب، کاهش فشار خون، اثر بر عملکرد کبد، اسهال، یبوست و استفراغ دارد.

اما عوارض این دارو در کودکان خطرناک تر است. این دارو می تواند در کودکان عارضه کاهش هشدارهای مغزی و اختلال دفع ادراری (به خصوص در موارد مسمومیت و مصرف مفرط) ایجاد کند. بیشتر عوارض این دارو به علت اثر سیپروهپتادین بر دستگاه اعصاب مرکزی است.

مصرف زیاد این دارو در کودکان می تواند منجر به توهم، مشکل های قلبی و ریوی و حتی مرگ شود. سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) مصرف این دارو را در کودکان زیر 2 سال مطلقا ممنوع اعلام کرده است. در کودکان بین 2 تا 4 سال هم به دلیل احتمال ایجاد مسمومیت مصرف دارو پیشنهاد نشده و در کودکان بالای 4 سال مصرف این دارو تحت نظر پزشک و برای مدت کوتاه بلامانع است.

 

منبع : الو دکتر

میزان اهمیت
ایمیل
توضیحات
ارسال

پاسخ سوالات بر اساس تاریخ پرسش سوال

فروردین 1403
چ پ ج ش ی د س
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
یک زن وبسایت تخصصی بهداشت و سلامت زنان و مادران