افزایش خطر ابتلای نوزاد به اوتیسم با سطح بالای استروژن رحم

اوتیسم یا درخودماندگی، نوعی اختلال رشدی (از نوع روابط اجتماعی) است که بیمار خود را در رفتارهای ارتباطی و کلامی غیرطبیعی نشان می‌دهد. علائم این اختلال تا پیش از سه‌سالگی بروز می‌کند و علّت اصلی آن هنوز ناشناخته است. حال نتایج پژوهش اخیر محققان انگلیسی نشان داده که خطر ابتلا به اوتیسم در جنین‌هایی که در رحم‌ حاوی سطوح بالای استروژن رشد می‌کنند، بیشتر است.

افزایش خطر ابتلای نوزاد به اوتیسم با سطح بالای استروژن رحم

 

نتایج یک مطالعه جدید نشان داد سطح بالای استروژن در رحم مادر، خطر ابتلای نوزاد به اختلال اوتیسم را افزایش می‌دهد.

اوتیسم یا درخودماندگی، نوعی اختلال رشدی (از نوع روابط اجتماعی) است که بیمار خود را در رفتارهای ارتباطی و کلامی غیرطبیعی نشان می‌دهد. علائم این اختلال تا پیش از سه‌سالگی بروز می‌کند و علّت اصلی آن هنوز ناشناخته است.

به گزارش یونایتدپرس،حال نتایج پژوهش اخیر محققان انگلیسی نشان داد که خطر ابتلا به اوتیسم در جنین‌هایی که در رحم‌ حاوی سطوح بالای استروژن رشد می‌کنند، بیشتر است.

این مطالعه تاکیدی است بر این فرضیه که سطوح بالای هورمون‌های جنسی در رحم مادر در ابتلای جنین به اوتیسم نقش دارد.

مطالعات قبلی نشان داده بودند که غلظت بالای هورمون‌های جنسی مردانه - آندروژن‌ها - در افزایش احتمال ابتلا به طیف اختلال اوتیسم نقش دارد. اما این مطالعه جدید که توسط محققان دانشگاه کمبریج انجام شده است، نشان داد که قرار گرفتن در معرض سطوح بالای هورمون استروژن در رحم نیز خطر ابتلای جنین را به اوتیسم افزایش می‌دهد.

در این مطالعه، محققان نمونه‌های مایع آمنیوتیک 98 نفر را در بانک زیستی Danish Biobank آزمایش کردند که همگی به طیفی از اختلال اوتیسم مبتلا شده بودند.

پژوهشگران در این تحقیق بطور خاص سطوح چهار هورمون شبه استروژن را بررسی کرده و در گام بعدی سطح آن‌ها را در مایع آمنیوتیک 98 نفر که مبتلا بوده با 177 نفری که این اختلال را نداشتند، مقایسه کردند. نتایج این تحقیق نشان داد که وجود سطح بالای هورمون‌های جنسی زنانه نسبت به بالا بودن سطوح هورمون مردانه، در ابتلای نوزاد به اوتیسم موثرتر است. 

یافته‌های این مطالعه جدید از این ایده حمایت می‌کند که افزایش هورمون‌های استروئیدی جنسی والدین یکی از دلایل بالقوه ابتلا به این بیماری است. ژنتیک از دلایل دیگر ابتلا به این بیماری است و این هورمون‌ها احتمالا در تعامل با عوامل ژنتیکی بر مغز جنین در حال رشد تاثیر می‌گذارد. 

نتایج این مطالعه در نشریه Molecular Psychiatry منتشر شده است.

 

منبع: سلامت نیوز

برچسب ها : اوتیسم
میزان اهمیت
ایمیل
توضیحات
ارسال

پاسخ سوالات بر اساس تاریخ پرسش سوال

اردیبهشت 1403
ش ی د س چ پ ج
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
یک زن وبسایت تخصصی بهداشت و سلامت زنان و مادران