چاپ این صفحه

دلایل خشکی پوست آلت

تعداد بازدید : 831
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۶/۲۴

۱- صابون های خشک کننده

پاک کننده ها یا صابون های قوی می توانند سبب خشکی پوست آلت شوند. این گفته به معنای اجتناب از شستن این ناحیه نبوده و بهداشت نامناسب نواحی تناسلی، احتمال بروز عفونت های مختلف را بیشتر می کند. در عوض، باید آلت تناسلی خود را تنها با آب گرم شستشو داد. به جای استفاده از پاک کننده ها باید از صابون های ملایم، شامپوی بچه یا دیگر محصولات مخصوص پوست های حساس استفاده کرد. پس از اعمال این موارد باید ناحیه تناسلی را به طور کامل شستشو داد تا هیچ ردی از آن ها باقی نماند.

۲- حساسیت ها

خشکی همراه با عطسه، خس خس سینه، آبریزش بینی و یا اشک چشم ها، اغلب ناشی از بروز یک واکنش حساسیتی به اسپری های خوشبو کننده شخصی، کاندوم های لاتکس یا محصولات اسپرم کش است.

بروز راش های قرمز و خارش دار و همچنین تورم در آلت تناسلی مردانه می تواند با حساسیت به لاتکس ارتباط داشته باشد. علائم حساسیت معمولا ۴۸ ساعت پس از تماس با ماده حساسیت زا بروز می دهند.

در صورت حساسیت به لاتکس، باید از کاندوم های پلی اورتان یا سیلیکونی استفاده کرد که آغشته به اسپرم کش نیستند. همچنین، می توان پس از رفتن به حمام یا دوش گرفتن، جهت حفظ رطوبت و پیشگیری از خشکی پوست، از پماد های مرطوب کننده استفاده کرد. با مراجعه به پزشک متخصص بیماری های ادراری تناسلی، می توان از حساسیت خود اطمینان یافت.

۳- لباس های تنگ

لباس ها و لباس های زیر تنگ می توانند سبب مالش، خشکی و زخم شدن نواحی تناسلی شوند. در مردانی که ختنه نشده اند، پوشیدن لباس زیر تنگ، می تواند به تجمع رطوبت و قارچ در زیر پوست آلت منجر شود که در نتیجه آن پوست آلت خشک و مبتلا به عفونت می شود. به همین دلیل، باید از لباس های زیر نخی و آزاد استفاده کرد. برخی مردان با عوض کردن شورت های اسلیپ با انواع پا دار، احساس رهایش و راحتی می کنند.

۴- رابطه جنسی خشک

رابطه جنسی طولانی مدت بدون استفاده از روان کننده مناسب، می تواند به خشکی پوست آلت تناسلی منجر شود. در نتیجه این وضعیت خارش، فلس مانند شدن و پوسته ریزی پوست صورت می گیرد. بنابراین، در هنگام استفاده از روان کننده های پایه آب، روغن یا سیلیکونی جهت اجتناب از تحریک پوستی آلت همواره باید موارد طبیعی، پارابن و فاقد گلیسرین را انتخاب کرد. در صورت برخورداری از پوستی حساس باید از روان کننده های پایه آب استفاده شود.

۵- عفونت قارچی

عفونت های قارچی تناسلی تنها به زنان محدود نمی شوند. مردان مخصوصا افراد ختنه نشده یا دارای بهداشت نامناسب به طور ویژه ای در معرض ابتلا به عفونت قارچی آلت تناسلی هستند. دیگر علائم این بیماری شامل بروز لکه های سفید، پوسته ریزی پوست، خروج ترشحات غلیظ و غیر یکنواخت از زیر پوست آلت، تورم و التهاب اطراف سر آلت و احساس درد در هنگام ادرار و رابطه جنسی می شوند.

افراد مبتلا باید به مدت ۱۰ روز پماد های ضد قارچ بدون نسخه را به سر آلت تناسلی و زیر پوست آن (افراد ختنه نشده) اعمال کنند. علاوه بر این موارد، از آن جایی که عفونت قارچی واگیر دار است باید تا زمان رفع عفونت از برقراری رابطه جنسی اجتناب شود.

۶- اگزما

خشکی همراه با موارد زیر می تواند نشانه ابتلا به اگزما باشد:

  • خارش شدید
  • پوسته ریزی پوست
  • تاول هایی پر از مایع و دارای ترشحات و دلمه

با این حال، تشخیص پزشکی دقیق قبل از انجام هر گونه درمان، مخصوصا در افراد فاقد سابقه ابتلا به اگزما  الزامی است. معمولا اعمال دارو های کورتیکوستروئید موضعی و کم قدرت، بر اساس یک دستور العمل مناسب به بیماران توصیه می شود. به دلیل نازک و حساس تر شدت پوست آلت تناسلی در این موارد، استفاده از کورتیکوستروئید های قوی تر می تواند سبب تحریک پذیری بیشتر این ناحیه شود.

پسوریازیس از جمله بیماری های دیگری است که می تواند سبب خشکی پوست آلت تناسلی شود.

این بیماری معمولا با لکه های قرمز، کوچک و براق همراه است. معمولا جهت درمان پسوریازیس تناسلی، کورتیکوستروئید های موضعی و کم قدرت تجویز می شوند. خشکی پوست آلت تناسلی معمولا عامل نگرانی نیست و می توان آن را با مصرف دارو های بدون نسخه و درمان های خانگی رفع کرد. با این حال، جهت فراهم کردن امکان التیام مناسب، باید حداقل ۲۴ ساعت قبل از شروع درمان از انجام هر گونه فعالیت جنسی خودداری شود. در صورت تشدید علائم یا بروز علائم جدید باید با پزشک خود تماس گرفت.

منبع...

چاپ این صفحه