چاپ این صفحه

اثرات قصه‌گویی بر یادگیری کودکان

تعداد بازدید : 565
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۸/۲۰

💠به بازگو کردن احساسات، اندیشه‌ها، عواطف و باورهایی اشاره دارد که در قالب کلمه‌های زیبا و با سبک‌های مختلف برای شناساندن راه‌های تربیتی و پرورشی به کار گرفته می‌شوند. در واقع قصه‌گویی یک هنر بسیار ناب، با توانایی بسیار خاص است که به‌صورت شعر و یا نثر ارائه می‌شود و در زمان و روزگار مشخص بازگو می‌گردد. سه بازوی مهم (خود قصه، قصه‌گو و مخاطب) سه ضلع اصلی در قصه و قصه‌گویی می‌باشند.

 

💠تقویت خلاقیت در کودکان و نوجوانان: کودکان پس از شنیدن قصه‌ای زیبا، خود را کاملاً با فضا و کارکترهای داستان همسان‌سازی می‌کنند، به‌طوری که پس از اتمام داستان و یا هنگام شنیدن قصه، خود ایده‌ها، راه‌حل‌ها و یا طرح‌هایی برای تغییر و یا پرسش‌های احتمالی که برایشان پیش می‌آید را مطرح میکنند.  قصه موجب تحریک حس خلاقیت در آن‌ها شده است، و یا اینکه شنیده‌ها و یافته‌هایش را با توجه به علاقه منحصر به فرد خود با روش‌های کاملا بدیع و خلاقانه با دوستان و یا اسباب‌بازی‌هایش به اشتراک می‌گذارد، که این خود بزرگ‌ترین هدیه‌ای است که قصه‌گویی می‌تواند برای کودکان به ارمغان بیاورد.

بازی درمانگر کودک در تهران

💠تغییر و اصلاح رفتار: قصه‌ها و داستان‌ها می‌توانند به تغییر رفتار کودکان به شکل شایانی کمک کنند. مطمئناً هدف از قصه و داستان‌خوانی فقط مطرح کردن الفاظی برای وقت‌گذرانی و به مقصد رسیدن کارکترها در انتهای داستان نیست، قطعاً یکی از اهداف مهم قصه‌ها و داستان‌ها بعد حکمت و عبرت‌آموزی آن‌ها است.

 

💠وسعت بخشیدن به حس کنجکاوی و تفحص: به علت داده‌های پی‌در‌پی قصه‌ها و داستان‌ها که به صورت حلقه‌های تو در تو حوادث را به شنونده القا می‌کنند، کودکان و نوجوانان را وادار به دنبال کردن و تعقیب رخ داد‌ها می‌نمایند که حس کنجکاوی و تفحص را برای قهرمان داستان به‌وجود می‌آورد و انگیزه‌ای می‌شود برای کنکاش در یافته‌ها و شنیده‌هایش از داستان.

 

💠استحکام در روابط و تعاملات اجتماعی: با قصه‌گویی در واقع اولین پُل ارتباطی بین قصه‌گو و مخاطبانش که عمدتاً کودکان و نوجوانان هستند برقرار می‌شود و این ارتباط مطمئناً دو سویه خواهد بود و اگر کودکانی را که از مشکلاتی از قبیل انزوا و یا هراس از جمع و یا خجالتی بودن رنج می‌برند وارد چالش پُرسمان و اظهار نظر در مورد داستان شنیده شده قرار دهیم، در بسیاری مواقع خواهیم دید که به راحتی در مورد یافته‌های خود صحبت خواهد کرد که این درست اولین گام برای درمان مشکلات این چنینی است. با این روش، ارتباطات و تعاملات بیشتری شکل خواهد گرفت. پس یکی دیگر از مهم‌ترین قسمت‌های قصه‌گویی بیان احساسات، اندیشه‌ها و شیوه‌های برقراری ارتباط است.

چاپ این صفحه