چاپ این صفحه

تشخیص علت خونریزی رحم

تعداد بازدید : 203
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۶/۲۹

 

معاینه بالینی و استفاده از روش های پاراکلینیک همچون سونو گرافی، هیسترسکوپی و غیره می توانند به تشخیص علت خونریزی کمک کنند. اما در نهایت تشخیص قطعی با نمونه برداری از آندومتر و توده مشکوک و ارسال نمونه جهت مطالعه پاتولوژی، صورت می گیرد.

 

نمونه برداری رحم چگونه است؟

بیوپسی رحم به معنای برداشتن قسمت‌ کوچکی از آندومتر رحم می باشد. انجام این عمل در دوران بارداری ممنوع می باشد و مصرف داروهای ضد انعقاد باید به پزشک اطلاع داده شود. مدت زمان بیوپسی رحم نهایت ۱۰ دقیقه بوده و در طی این مدت با یک ‌لوله انعطاف پذیر به نام‌ پاپیل، از دهانه واژن وارد رحم شده و نمونه برداری از آندومتر رحم صورت می گیرد. نمونه بیوپسی رحم جهت بررسی های دقیق تر پاتولوژی به آزمایشگاه ارسال می شود. ‌

 

 

آیا نمونه برداری از رحم درد دارد؟

این روش می تواند با ناراحتی همراه باشد. از آنجایی که یک لوله نازک به داخل رحم ارسال می شود، احتمال ایجاد گرفتگی و انقباض به دنبال آن وجود خواهد داشت.

 

مراقبت بعد از نمونه برداری رحم چگونه است؟

تنها از داروهای تجویز شده پزشک برای مدیریت درد باید استفاده شود. مصرف داروهایی مانند آسپرین یا برخی مسکن های دیگر ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهند. افراد باید از دوش واژینال خودداری کنند. داشتن رابطه جنسی دو الی سه روز بعد از نمونه برداری رحم با صلاحدید پزشک بلامانع است.  

 

آیا نمونه برداری از رحم عوارض دارد؟

این عمل عارضه خاصی ندارد و تنها در موارد نادر می تواند منجر به پرفوراسیون (سوراخ شدن) رحم بشود. گاهی اوقات فرد به دنبال بیوپسی، دچار ترشحات بد بو و درد زیر شکم و تب و لرز می شود که مطرح کننده بروز عفونت هستند. این عارضه هم نادر بوده ولی در صورت وقوع، سریعا باید به پزشک مراجعه شود.

 

 

نمونه برداری از رحم

 

چاپ این صفحه