خواص مویز در بارداری

به حبه‌های درشت خشک شده انگور سیاه، مویز گفته می‌شود. این نوع خشکبار در واقع از نظر شکل ظاهری و رنگ آن با کشمش متفاوت، ولی از نظر خواص تا حدود زیادی شبیه آن است.

خواص مویز در بارداری

 

به حبه‌های درشت خشک شده انگور سیاه، مویز گفته می‌شود. این نوع خشکبار در واقع از نظر شکل ظاهری و رنگ آن با کشمش متفاوت، ولی از نظر خواص تا حدود زیادی شبیه آن است.

مویز بر اثر خشک شدن خواص خود را از دست نمی‌دهد و حتی اثر نیرو بخش آن بیشتر می‌شود. در این مورد این خشکبار باید اشاره داشت که سرشار از ویتامین‌های B، A، E، و املاحی مانند کلسیم، املاحی مانند کلسیم فسفر و پتاسیم است.

مویز دارای اسید چرب امگا ۳ و امگا 6 می‌باشد. همچنین باید اشاره داشت که بهترین و پرخاصیت‌ترین نوع آن مویز پر گوشت، کم دانه یا بی‌دانه است.

مویز از ابتلا به آلزایمر، سرطان و دیابت جلوگیری می‌کند.

ترکیبات سیاه یا قرمز رنگ موجود در مویز ازنوع آنتوسیانین وپلی فنولیک است که دارای خواص ضد سرطان و ضد آلزایمر است. مقدار زیاد آنتو سیانین موجب شده که ارزش مویز در مقایسه با انگور سبز و کشمش به مراتب بیشتر و کامل‌تر باشد.

ر سال های اخیر، مویز در آجیل فروشی ها جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص داده است و اغلب خانواده ها از آن همراه با دیگر مغزها، برای افزایش توان و انرژی به ویژه در فصول سرد سال استفاده می کنند

در ادامه همراه ما باشید تا با خواص مویز آشنا شوید

 

خواص مویز برای پوست

در جریان فرایند هایی که در بدن انسان صورت می گیرد، رادیکال های آزاد شکل می گیرند. رادیکال آزاد به اتم، مولکول یا یونی گفته می شود که پوسته الکترونی آن ناقص بوده و برای رسیدن به حالت پایدار نیاز به جذب الکترون از محیط دارد. وقتی رادیکال های آزاد در بدن ایجاد می شود، این رادیکال های آزاد تلاش می نمایند تا الکترون مورد نیاز خود را از سلول های بدن جذب کنند. این کار سبب تخریب سلول های بدن انسان می شود، و زمینه بیماری های مختلف از جمله سرطان، دیابت، نارسایی قلبی و پیری و چین و چروک پوست را فراهم می آورد.

انگور سیاه و مویز سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدان بوده و به همین دلیل از می توانند از ما در برابر اثرات مخرب رادیکال های آزاد بر پوست مانند پیری و چین و چروک پوست محافظت نمایند. برای بهره مندی از این خاصیت توصیه می شود روزانه حدود ۲۰ عدد انگور سیاه هسته دار یا مویز مصرف نمایید.

خواص مویز در طب سنتی

 مزاج مویز گرم است و از خانواده کشمش، جزو گروه میوه‌ها است که بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند به ‌جای قند، چای خود را همراه با مویز میل کنند.

یکی از کارشناسان با اشاره به اینکه در طب سنتی خوراکی‌هایی مانند سکنجیبن، عناب و آب میوه‌های ترش مصلح مویز هستند افزود: مویز، هضم‌ کننده غذا و گرم‌ کننده تمام بدن بخصوص کلیه و مثانه است مصرف حجم متعادلی از مویز می ‌تواند باعث تقویت معده، کبد، کلیه‌ها و مثانه شود.
وی گفت: استمرار در مصرف مویز می‌تواند به افزایش حافظه، قدرت فهم، تسکین صفرا، دفع بلغم و اصلاح خلق‌ و خو هم کمک کند.
همچنین وی به افراد توصیه کرد، هنگام خرید مویز انواع چاق، پرگوشت، شیرین و کم‌ دانه آن را انتخاب کنند، زیرا مویزهای بسیار خشک، کم ‌گوشت و پردانه، جزو بدترین انواع مویز هستند.

خواص مویز در بارداری

آرامش مادران باردار در دوران بارداری نه تنها موجب سلامتی خود آنان است بلکه تاثیر مستقیمی هم بر سلامتی و آرامش جنین دارد. عوامل زیادی هستند که بر آرامش مادر باردار تاثیر می گذارند و یکی از آن عوامل ، خوردن مویز در دوران بارداری می باشد. طبق احادیث بالا، خوردن مویز سبب فروکش کردن خشم و تقویت اعصاب می گردد و این حالت بر آرامش مادر باردار تاثیر دارد.

خستگی و ضعف یکی از مشکلاتی است که می تواند برای مادران باردار در مدت زمان حاملگی به وجود بیاید. مویز به دلیل خواصی که دارد سبب برطرف شدن ضعف و خستگی و افزایش انرژی مادر باردار و حامله می شود.

طبق فرمایش حضرت علی (ع) ، خوردن 21 عدد مویز سرخ در ابتدای روز سبب می شود که خدای متعال هر بیماری و ناخوشی را از انسان دور کند بر این اساس ، خوردن 21 عدد مویز سرخ در ابتدای روز توسط مادر باردار موجب سلامتی بدن مادر و جنین خواهد شد.

احادیث مربوط به فواید خوردن مویز

پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) درباره فواید خوردن مویز فرموده اند:
بر شما باد مویز؛ چرا که تلخه را می زداید، بلغم را می برد، پی را استحکام می بخشد، خستگی را از بین می برد، خوی را خوش می سازد، دل را پاک (پیراسته) می دارد و اندوه (پریشانی) را دور می کند.
مویز، چه نیکو خوراکی است، بیماری را از میان می برد، خشم را فرو می نشاند، پروردگار را خشنود می سازد، بوی دهان را خوش می سازد و رنگ را صفا می دهد.
هر کس به خوردن مویز در حالت ناشتا عادت کند، فهم و حافظه و ذهن، روزی او می شود.

امام علی (علیه السلام) درباره فواید خوردن مویز فرموده اند:
مویز، قلب را استحکام می بخشد، بیماری را می برد، حرارت را خاموش ‍ می سازد و دل را خوشی می دهد.
(خوردن) بیست و یک عدد مویز سرخ هر صبح در حالت ناشتا، همه بیماری ها را دور می کند، مگر بیماری مرگ را.

امام صادق (علیه السلام) درباره فواید خوردن مویز فرموده اند:
هر کس به خوردن بیست و یک مویز سرخ عادت کند، به بیماری ای جز بیماری مرگ مبتلا نمی شود.
اگر قحطی ای به شما رسید، با خوردن مویز، خود را سیر کنید.

امام رضا (علیه السلام) درباره فواید خوردن مویز فرموده اند:
هر کس می خواهد حافظه اش زیاد شود، هر صبح در حالت ناشتا، هفت مثقال مویز بخورد.

مویز برای تقویت حافظه

از جمله مهم ترین خواص انگور سیاه، قرمز و مویز می تواند به پیشگیری از آلزایمر اشاره نمود، علت این امر وجود ترکیبات آنتوسیانین و پلی‌فنولیک در انگور و مویز می باشد که از بروز بیماری آلزایمر جلوگیری می کنند. هر چه میزان آنتوسیانین (عامل رنگ بنفش یا سیاه مویز)‌ بیشتر باشد، قدرت مویز در جلوگیری از آلزایمر بیشتر می‌شود. مقدار زیاد آنتوسیانین موجب شده که ارزش مویز در مقایسه با انگور سبز و کشمش به مراتب بیشتر و کامل‌تر باشد

مضرات مویز

فراموش نکنید، فرآورده‌های انگور بویژه مویز و کشمش، از کالری بسیار بالایی برخوردارند و مصرف زیاد آنها می‌تواند موجب افزایش وزن در افراد شود. در نتیجه، مصرف آن برای افراد چاق توصیه نمی‌شود.

بعلاوه از خرید مویز و کشمش به صورت فله‌ای و باز اجتناب کنید و حتما محصولاتی را که دارای بسته‌بندی بهداشتی، تاریخ مصرف و مجوز وزارت بهداشت هستند، بخرید.


منبع:قطره

میزان اهمیت
ایمیل
توضیحات
ارسال

پاسخ سوالات بر اساس تاریخ پرسش سوال

اردیبهشت 1403
ش ی د س چ پ ج
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
یک زن وبسایت تخصصی بهداشت و سلامت زنان و مادران