مشکلاتی که در بارداری برای پاهایتان پیش می آید

تعداد بازدید : 2616
تاریخ انتشار : ۱۳۹۶/۸/۱۶
0.00
هر خانوم بارداری ممکن است در دوران بارداری با مشکلاتی مواجه شود که برخی از آنها کاملا طبیعی هستند و علت اصلی آنها تغییرات بدن شما به علت سازگاری با رحم بزرگ و تغییرات هورمونی است.گاهی این مشکلات برای مادر آزار دهنده میشوند و حتی ممکن است باعث مختل شدن زندگی عادی روزمره در مادر شود.یکی از شکایات شایع خانمهای باردار ،مشکلات پیش آمده در پاها میباشد که گاهی با رعایت چند اصل ساده میتوانید باعث بهتر شدن یا از بین بردن این مشکل شوید.

مشکلاتی که در بارداری برای پاهایتان پیش می آید

هر خانوم بارداری ممکن است در دوران بارداری با مشکلاتی مواجه شود که برخی از آنها کاملا طبیعی هستند و علت اصلی آنها تغییرات بدن شما به علت سازگاری با رحم بزرگ و تغییرات هورمونی است. گاهی این مشکلات برای مادر آزار دهنده میشوند و حتی ممکن است باعث مختل شدن زندگی عادی روزمره در مادر شود.یکی از شکایات شایع خانمهای باردار، مشکلات پیش آمده در پاها میباشد که گاهی با رعایت چند اصل ساده میتوانید باعث بهتر شدن یا از بین بردن این مشکل شوید.

 انقباض و گرفتگی عضلات پا

انقباض ناگهانی و دردناک عضلات ساق پا ممکن است در دوران حاملگی و مخصوصا هنگام شب اتفاق افتد که علت آن کم شدن جریلن خون در پاها به علت بزرگ شدن رحم یا فشار روی اعصاب پا است .هم چنین کمبود کلسیم میتواند این مشکل را تشدشد کند.خانم باردار باید هر روز غذاهایی که سرشار از کلسیم است مانند شیر و سایر لبنیات مصرف کند.

 از ایستادن یا نشستن طولانی مدت، به صورتی كه پاهایتان را روی هم انداخته اید، خودداری كنید. در طول روز و چند بار قبل از خواب عضلات پشت ساق پا را بكشید. در حالیكه نشسته اید، یا در حال تماشای تلویزیون هستید، و یا دارید شام می خورید، مچ پا را بچرخانید و انگشتان پاهایتان را تكان دهید. هر روز كمی قدم بزنید، مگر آنكه پزشك، شما را ازفعالیت منع كرده باشد.

سعی كنید خیلی خود را خسته نكنید. به پهلوی چپ دراز بكشید تا جریان خون پاها بهتر باشد. مایعات به اندازه كافی مصرف كنید. قبل از خواب یك وان آب گرم بگیرید، چون به شل شدن عضلات كمك می كند. شواهدی دال بر این مسئله وجود دارد كه مصرف قرص های كمكی حاوی منیزیم، به علاوه ویتامین های زمان حاملگی ممكن است سودمند باشند.به هر حال قبل از مصرف هر داروی تكمیلی با پزشك خود مشورت كنیید.

درد پا در بارداری

برای بهبود گرفتگی عضله چه باید كرد

اگر عضله پایتان گرفت، بلافاصله عضلات پشت ساق پا را بكشید: برای این كار پایتان را صاف كنید و آرام انگشتان را به طرف ساق پا خم كنید. این كار ممكن است ابتدا كمی دردناك باشد، ولی اسپاسم را برطرف می كند و درد كم كم از بین می رود. ماساژ عضلات دچار اسپاسم و همچنین گرم كردن با كیسه آب گرم هم می تواند به از بین رفتن اسپاسم عضلانی كمك كند. چند دقیقه قدم زدن هم می تواند كمك كننده باشد.

واریس پا

واریس یعنی اتساع وریدهای سطحی ران و ساق پا(ورید ها ،رگهایی هستند که خون کم اکسیژن را به لب بازمیگردانند).واریس بر اثر فشار جنین برروی عروق مادر و معمولا در دومین یا سومین سه ماهه از دوران بارداری ظاهر میشود.ایستادن زیاد روی پاها،واریس را تشدید میکند و باعث ایجاد درد در ساق ها و ران ها میشود.

توصیه هایی برای کاهش درد واریس

ورزش: واریس بر اثر اختلال در جریان خون رخ می‌دهد، از این رو زنان باردار باید سعی کنند تا جریان خون را در بدن خود بهبود بخشند. پیاده روی،شنا، انجام حرکات ایروبیک مخصوص بارداری و ... در این میان نقش مؤثری دارند.

بالابردن پاها: با قراردادن پاها روی سطحی بلند (بالاتر از سطح قلب) جریان خون دوباره به سمت قلب باز می‌گردد.

جوراب: پوشیدن جوراب مناسب در بارداری بسیار مهم است زیرا کش تنگ جوراب مانع از جریان خون در رگ‌های میانی پا می‌شود. از این رو کش جوراب باید گشاد باشد تا خون به راحتی در پاها جریان داشته باشد.

نشستن چهار زانو: اگرچه ممکن است نشستن در این وضعیت برای مادر راحت باشد، اما باید توجه داشت که این وضعیت، فشار بیشتری را بر رگ‌ها وارد آورده و جریان خون را قطع می‌کند.

ایستادن طولانی مدت: ایستادن طولانی مدت باعث می‌شود تا خون در پاها جمع شود، اما در صورت حرکت دادن پاها، خون در پاها جریان پیدا می‌کند.

ورم قوزک و انگشتان پا

در طول دوران بارداری، مایع اضافی بدن و فشار رحم در حال رشد، می‌توانند باعث تورم در قوزک پا و خود پا‌ها شوند. هر قدر به زمان زایمان نزدیک‌تر شوید، این تورم بد‌تر خواهد شد؛ خصوصاً در انتهای روز و در آب و هوای گرم‌تر، تورم بیشتر می‌شود.
نکته مهم این است که اگر چه تورم ناگهانی صورت یا دست ممکن است نشانه اختلال در عملکرد کلیه ها و یا پره اکلامپسی باشد و نیاز به پیگیری و مراجعه به پزشک دارد، اما تورم خفیف مچ پا معمولاً هیچ جایی برای نگرانی ندارد.
 

برای کمک به کاهش یا جلوگیری از آن تورم مچ پا سعی کنید این توصیه‌های ساده را انجام دهید:

  • از ایستادن به مدت طولانی اجتناب کنید؛
  • هنگامی که نشسته‌اید پای‌تان را بالا نگه داشته و آویزان نکنید؛
  • هنگامی که برای مدت طولانی نشسته‌اید، حرکات کششی انجام دهید؛
  • هنگام خواب بر پهلوی چپ‌تان دراز بکشید؛
  • مقدار زیادی آب بنوشید؛
  • شنا کنید یا در استخر بایستید، به گونه‌ای که آب تا گردن‌تان بالا بیاید؛

درد پا در بارداری

منبع :
ارسال کننده :
نظرات کاربران
میزان اهمیت
ایمیل
توضیحات
ارسال

پاسخ سوالات بر اساس تاریخ پرسش سوال

اردیبهشت 1403
ش ی د س چ پ ج
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
یک زن وبسایت تخصصی بهداشت و سلامت زنان و مادران