انواع خطرات دوران بارداری در زنان

در دوران بارداری مادران بایستی کوچکترین تغییر در وضعیت فیزیکی خود و جنین را جدی گرفته و با پزشکشان در میان گذارند. خطرات دوران بارداری شامل ترشحات و خونریزی از واژن، دردها و ناراحتی‌های شکمی، تب، تهوع، استفراغ شدید و ... می‌باشد.

انواع خطرات دوران بارداری در زنان

در دوران بارداری مادران بایستی کوچکترین تغییر در وضعیت فیزیکی خود و جنین را جدی گرفته و با پزشکشان در میان گذارند. خطرات دوران بارداری شامل ترشحات و خونریزی از واژن، دردها و ناراحتی‌های شکمی، تب، تهوع، استفراغ شدید و ... می‌باشد.


 هر مادر بارداری در مورد سلامتی فرزندش و اینکه آیا بارداری روال عادی دارد یا خیر نگرانی‌هایی دارد. اگر تا این مرحله، همه چیز را بدون مشکل طی کرده‌اید به احتمال خیلی زیاد در ادامه‌ی راه نیز مشکلی برای شما بوجود نخواهد آمد. با این وجود اطلاع داشتن از علائم بروز مشکل و خطرات دوران بارداری می‌تواند مفید باشد. مراقب بروز این موارد باشید:

خونریزی از واژن: یک لکه‌ی کوچک پس از رابطه‌ی جنسی در بارداری، به خصوص در 18 هفته‌ی اول نشانه‌ای نیست که باعث نگرانی‌تان شود. اما خونریزی بیشتر از این مقدار می‌تواند نشانه‌ی سقط جنین (در سه ماهه‌ی اول)، مشکلات مربوط به جفت (در سه ماهه‌ی دوم)، یا تولد زودرس باشد.

بیشتر بدانید: راه های جلوگیری از سقط جنین در ماه های اول بارداری

ترشحات واژن: بروز این پدیده همیشه نشانه‌ی بروز مشکلات حاد است. پس اگر در هر مقطع از بارداری با تراوش مایع از واژن مواجه شدید سریعا با پزشک‌تان تماس بگیرید. این پدیده می‌تواند علامت پارگی غشا زود هنگام و یا مشکل در دهانه‌ی رحم باشد.

انقباضاتی که در ابتدای بارداری و با یک روال منظم اتفاق می‌افتد: انقباضات رندم ناشی از پدیده‌ی Braxton Hicks است اما انقباضات مداوم نشانه‌ی زایمان هستند به خصوص اگر بیش از 6 بار در دقیقه احساس گردند.

دردها و ناراحتی‌های شکمی: یکی دیگر از خطرات دوران بارداری دردهای شکمی است؛ اگر در شکم خود احساس گرفتگی مزمن و دردناک دارید سریعا با پزشک خود تماس بگیرید. ممکن است در مرحله‌ی آغاز زایمان باشید.

تب: اگر درجه حرارت بدنتان بالاتر از 37.5 است اما هیچ علامتی از آنفولانزا و یا علائم سرماخوردگی ندارید، همان روز با پزشکتان تماس بگیرید.
اگر درجه حرارت بدنتان بیش از 39 درجه سانتی گراد است، همان لحظه به دکترتان زنگ بزنید یا خود را به مراکز درمانی برسانید. چون این احتمال وجود دارد که به عفونت مبتلا شده باشید. دکتر شما ممکن است برایتان آنتی بیوتیک تجویز کرده و دستور استراحت بدهد. اگر درجه حرارت بدنتان بالاتر از 39 درجه سانتی گراد بوده و برای مدت زمان طولانی بالا بماند ممکن است به کودک شما آسیب بزند.

تهوع و استفراغ شدید: اینکه چقدر باید نسبت به تهوع بارداری و استفراق نگران باشید کاملا بستگی به این دارد که چه چیزی باعث بروز آن می‌شود. اگر علت بروز این حالت را در خود تشخیص می‌دهید مشکلی برای شما و فرزندتان به وجود نمی‌آید. (اما اگر به قدری شدید دچار استفراق هستید که نمی‌توانید مایعات را درون معده‌تان نگه دارید و ممکن است دچار کمبود آب شوید بهتر است به پزشک مراجعه نمایید.) اما اگر نمی‌دانید چه چیزی باعث این حالت تهوع در شما شده‌است، بهتر است با پزشک‌تان تماس گرفته و بررسی احتمال بروز مشکل را به او بسپارید.

سردردهای شدید، تاری دید یا سرگیجه‌ی شدید: این علائم جز مواردی هستند که باید در صورت بروزشان سریعا با پزشک تماس گرفت؛ زیرا می‌توانند علائم مشکلات بارداری و یا بیماری‌های خطرناک غیر مرتبط با بارداری باشند.

منبع:گروه مادر و کودک ستاره

میزان اهمیت
ایمیل
توضیحات
ارسال

پاسخ سوالات بر اساس تاریخ پرسش سوال

اردیبهشت 1403
ش ی د س چ پ ج
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
یک زن وبسایت تخصصی بهداشت و سلامت زنان و مادران