رشد شیرخوار - هفته یازدهم

تعداد بازدید : 52400
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۷/۴

در هفته ی یازدهم، کودک شما ممکن است قادر باشد تا سرش را برگرداند که به شما نگاه کند، آن هم زمانی که صدای شما را می شنود. همچنین ممکن است در موقعیت آزاد و نشسته، قادر باشد تا سرش را ثابت و در راستای بدنش نگه دارد. اگر چه تغذیه با شیر مادر ممکن است برای کودک خسته کننده باشد، ولی این دلیل نمی شود تا شما را وسوسه کند که به جای شیرمادر به او شیر گاو بدهید. درحقیقت، نوزادان نباید تا قبل از یک سالگی شیر گاو بنوشند. یکی از دلایل مهم این است که شیر گاو بر خلاف شیر مادر و شیر خشک غنی شده با آهن، هیچ گونه آهنی در خود ندارد. بنابراین، تغییردادن شیر نوزاد خود به شیر گاو، در مرحله ی اول ممکن است به کم خونی و فقر آهن منجر شود.


دلیل دیگر این است که نوزادان برای هضم کردن مقدار زیادی شیر گاو به مشکل بر می خورند. به یاد داشته باشید که شیر گاو برای بچه ی گاو طراحی شده نه برای بچه ی انسان. برخی از محصولات لبنی مانند ماست و پنیر، به خوبی توسط نوزادان تحمل می شوند، وهمین امر ممکن است سبب شود تا خوردن غذاهای جامد را از آنها شروع کنند، البته با تایید پزشک متخصص اطفال.

آیا شما جزء آن دسته از افرادی هستید که تمایل دارید نوزادتان زمین بازی کودک داشته باشد؟ زمین های بازی کودک پر از جذبه های بصری هستند و ممکن است در وهله اول کودک شما تلاش کند تا روی آنها سینه خیز حرکت کند. در حال حاضر، او فقط از دراز کشیدن بر روی لحاف نرم لذت می برد، و یا برای رسیدن به اسباب بازی که بالاتر از او قرار دارد، به پاهایش ضربه می زند و بازوانش را حرکت می دهد.

زمین بازی کودک برای تمرین مهارت های حرکتی و همچنین برای تحریک کردن حواس او، مفید و مهم تلقی می شود. اگر شما جزء آن دسته از افرادی هستید که تجربه ی استفاده از زمین بازی کودک را داشته اید، سعی کنید تا موقعیت کودک را نسبت به اسباب بازی ها تغییردهید و او را به چالش بکشید. کودک خود را متوجه تغییرات سازید و سعی کنید به او یاد دهید که هر چیزی می تواند تغییر کند!


مادران در هفته ی یازدهم

کتاب های مورد علاقه تان را تهیه کنید و آنها را مطالعه کنید. ذهنتان را فعال نگه دارید. مطالعه ی مباحث مورد علاقه تان باعث می شود دید مثبت تری نسبت به زندگی و محیط اطرافتان داشته باشید. هر چه ذهن شما فعال تر باشد، در تربیت فرزندتان موفق تر خواهید بود.
 

فعالیت های کودک

با او قایم باشک و لی لی حوضک بازی کنید، این بازی برای هردوی شما جذاب خواهد بود.
 

نکات مادرانه

کاهش دمای بدن: مقابه با تب
وقتی با کوچولویتان بیرون می روید، مقدار زیادی میکروب را با خود به خانه باز می گردانید که همه ی آنها با مایع دستشویی پاک نمی شوند و ممکن است کودک شما را بیمار کنند. چک آپ های منظم به شما در حفظ سلامتی کودکتان کمک می کنند. اما اگر کودکتان بیمار شد، چکاری باید انجام دهید؟
تب اولین علامت ابتلا به بیماری در نوزاد شماست. او نمی تواند ناراحتی های دیگر خود را بیان کند، پس باید علت و علائم دیگر بیماری را در او کشف کنید.


اولین کاری که باید انجام بدهید این است که میزان پایداری تب را اندازه گیری کنید. وقتی حال کودکتان خوب است  دمای بدن او را یادداشت کنید. این امر شما را با روش کار با دما سنج، آشنا می کند و دمای طبیعی  نوزاد خود را خواهید شناخت. دما سنج های مختلفی در بازار وجود دارد. برای انتخاب دما سنج مناسب با پزشک خود مشورت کنید.


اگر نوزاد شما تب کرد:

  • •    اگر نوزادتان کمتر از 3 ماه سن دارد و یا دچار علائم دیگری (بعنوان نمونه بی حالی، امتناع از خوردن، تحریک پذیری، بثورات، استفراغ، اسهال یا اختالل تنفس) شده است، با دکتر متخصص اطفال تماس بگیرید.
  • •    بیش از حد به او لباس نپوشانید.
  • •    حمام با آب گرم دمای بدن او را پایین تر می آورد. آب سرد باعث لرز می شود و بدن برای جلوگیری از لرزش سعی می کند گرم تر شود، پس قبل از حمام مطمئن شوید آب گرم است. آب نباید داغ باشد.
  • •    به او آب بنوشانید.


این کارها را انجام ندهید:

  • •    دارو دادن بدون اطلاع از دوز استاندارد.از مقدار توصیه شده توسط پزشک استفاده کنید. به کودکان آسپرین ندهید.
  • •    از گوگل برای تشخیص بیماری کودکتان استفاده نکنید. با یک متخصص مشورت کنید.


اولین تجربه شما در مواجه با تب، بسیار دلهره آور است. خیلی سخت است که کودک خود را بیمار ببینید. به خاطر داشته باشید که همه ی نوزادان دچار بیماری می شوند. با یک متخصص صحبت کنید و از توصیه های او پیروی کنید تا کوچولوی زیبای شما به زودی سلامت خود را بازیابد.

منبع :
نظرات کاربران
میزان اهمیت
ایمیل
توضیحات
ارسال

پاسخ سوالات بر اساس تاریخ پرسش سوال

فروردین 1403
چ پ ج ش ی د س
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
یک زن وبسایت تخصصی بهداشت و سلامت زنان و مادران