هفته اول بارداری

تعداد بازدید : 214468
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۶/۱۱

 

توجه کنید که مطالب بارداری هفته به هفته این سایت ، بر مبنای "سن بارداری" می باشد . یعنی از اولین روز آخرین پریود تان . پس شما بر طبق سن بارداری تان که پزشک یا ماما برایتان حساب کرده ، با ما پیش بیایید . برای مثال ، وقتی پزشک تان سن شما را 14 هفته و 2 روز در پرونده شما نوشته ، پس یعنی شما 14 هفته را تمام کرده و وارد هفته 15 شده اید. در سایت ما هم همان هفته 15 بارداری را بخوانید . شاد و موفق باشید.


هفته اول بارداری

 جنین در هفته 1 بارداری

عجله نکنید !! هنوز جنینی وجود ندارد.اما در دو هفته آینده جنین لانه گزینی اش را شروع خواهد کرد . الان ، پوشش رحم تان (اندومتر) بسیار ضخیم شده و فولیکول های تخمدانتان در حال رشد و مسابقه هستند تا بالاخره یکی شان در پایان هفته دوم تخمک آزاد کند !  این تخمک  به دورن  لوله فالوپ آژاد می شود  تا اسپرمی به آن رسیده و لقاح کند و جنینی تشکیل شود.

 

           هفته 1 بارداری  ،هفته اول بارداری ، علایم بارداری

 

در هفته 1 بارداری رحم شما الان در حال ریزش اندومتر است. در واقع الان شما پریود هستید . برای باردار شدن ، معمولا داشتن رابطه از شب 8 تا 18 به صورت 1 روز در میان توصیه می شود .

اما چرا با وجود اینکه شما هنوز باردار نیستید این 2 هفته را درون دوران بارداری محاسبه می کنند؟ از آنجا که محاسبه دقیق لحظه لقاح تخمک و اسپرم بسیار سخت می باشد و زمانی که اسپرم وارد رحم می شود ممکن است چند روز طول بکشد تا لقاح صورت گیرد.بنابراین پزشکان مدت بارداری را 40 هفته در نظر می گیرند و زمان آن را از آخرین تاریخ قاعدگی (LMP) محاسبه می نمایند. یعنی شخصی ممکن است در روز 11 تخمک گذاری کند ، شخص دیگری در روز 17 ! هیچ وقت امکان ندارد ما روز دقیق تخمک گذازی افراد را بدانیم  . حتی نزدیکی هم مبنا نیست . چون ممکن است شما روز 12 رابطه داشته باشید و اسپرم ها سه روز در دستگاه تناسلی شما بمانند تا در روز 15 تخمک شما آزاد شود و لقاح صورت بگیرد . پس به طور قراردادی ، در همه جای دنیا ، هفته های بارداری را از اولین روز آخرین پریود حساب میکنند تا اعمال مان نظم داشته باشد.

تصویر زیر ، آزاد شدن تخمک را نشان می دهد:

 

تصویر آزاد شدن تخمک ، تخمک گذاری ، فولیکول ، تخمک ، هفته 1 بارداری ، هفته اول بارداری

 

اطلاعاتی راجع به هورمون های دخیل در سیکل قاعدگی

سیکل قاعدگی یک هماهنگی بین هورمون های بارداری است.اولین هورمون FSH (هورمون تحریک کننده فولیکول) است .هر فولیکول شامل تنها یک تخمک است که هر ماه تنها یک فولیکول بارور شده و اماده تخمک گذاری خواهد بود.برای بالغ شدن فولیکول نیاز به هورمون دیگری بنام استروژن است.استروژن دو کار انجام میدهد: اول اینکه پوشش رحم را مجدا ضخیم میکند.دوم این که زمانیکه به اندازه کافی به بالاترین حد خود برسد سبب تولید هورمون دیگری بنام LH می شود.افزایش LH سبب پاره شدن فولیکول و آزاد شدن تخمک می گردد.تخمک گذاری 24 تا 36 ساعت پس از افزایش LH رخ میدهد.

 

مادر درهفته اول بارداری (هفته 1 بارداری)

مادر عزیز آینده ! شما باید شروع به مصرف روزانه فولیک اسید کنید. البته بهترین زمان شروع آن ، 1 ماه قبل از اقدام به بارداری است . معمولا 1 میلی گرم کافی است . مگر در شرایط خاصی که بهتر است 5 میلی گرم استفاده شود . فولیک اسید مانع نقایص دستگاه عصبی(رشد ناقص مغز یا نخاع) در کودک می شود.برای جذب بهتر فولیک اسید ،بهتر است آب پرتقال طبیعی بنوشید. بهتر است برای داشتن یک بارداری سالم تحت نظارت پزشک شروع به انجام حرکات ورزشی کنید.و در رژیم غذایی خود از ویتامین های مختلف ، میوه و سبزیجات تازه استفاده نمایید.

بهتر است که از پتو برقی استفاده نکنید و از راه های دیگر برای گرم نگه داشتن خود استفاده نمایید. از سونا و جکوزی و حمام داغ ، اجتناب کنید .تحقیقات نشان می دهد که گرمای بیش از حد طولانی یا گرم کردن بیضه ها سبب کاهش میزان اسپرم های تولید شده می شود.ضمن اینکه داغ شدن بیش از حد بدن در هفته های اول بارداری ، میزان نقایض لوله هصبی جنین را افزایش میدهد

در صورتی که دارای اضافه وزن یا کمبود وزن می باشید بهتر است با خواب کافی و دوری از استرس به تعدیل وزن خود بپردازید.

الکل و سیگار  و مواد مخدر ،سبب آسیب رسانی به شما و کودک شما می شود پس لطفا مصرف آن را کنار بگذارید.چراکه مصرف این مواد سبب ایجاد نقص های مادرزادی،مشکلات تنفسی،کم وزنی هنگام تولد و بسیاری مشکلات دیگر خواهد شد.

بهتر است قبل از اقدام به بچه دار شدن ابتدا به یک پزشک یا ماما مراجعه نمایید.و یکسری معاینات از قبیل پاپ اسمیر، معاینه پستان ، معاینه لگنی ، معاینه شکم ،تستهای غربالگری و آزمایش خون (برای بررسیآ نتی بادی های خاص مانند CMV ویا توکسوپلاسموز) انجام دهید. واگر متوجه بیماری خاصی از قبیل (پولیپ،کیست،کم کاری و زیاد کاری تیروئید،فیبروئید و ..) شدید. بهترین زمان برای درمان قبل از بارداری خواهد بود.در اینصورت بهتر است شما با نظر پزشک یکی از راههای جلوگیری را انتخاب نمایید و بعد از درمان اقدام به باردار شدن نمایید.

البته ممکن است پزشک شما واکسن سرخجه، کزاز و یا آبله مرغان را برای شما تجویز نماید(البته بسته به کشور محل سکونت این تجویزها متغیر است؛بطور مثال سرخجه در آلمان الزامیست).

مورد دیگر که لازم است با پزشک خود در میان بگذارید؛داروهایی است که مصرف می کنید.چرا که یکسری داروها برای جنین در دوران بارداری بسیار مضر است.

در ضمن از سلامت دندان های خود اطمینان حاصل کنید . بسیاری از دردهای دندان در بارداری عود میکنند و مشکل ساز می شوند . پس بهتر است تا قبل از لانه گزینی جنین ، به دندانپزشک مراجعه و دندان هایتان را چک کنید.

 

هفته 2 بارداری

منبع :
نظرات کاربران
میزان اهمیت
ایمیل
توضیحات
ارسال

پاسخ سوالات بر اساس تاریخ پرسش سوال

فروردین 1403
چ پ ج ش ی د س
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
یک زن وبسایت تخصصی بهداشت و سلامت زنان و مادران