از خودم شروع میکنم. و از آموزش میوه آرایی (در اصل هندونه آرایی). شاید تا حالا به فکر این کار نبودید، یا حداقل اگر بودید این کارو خودتون انجام ندادید. اما این آموزشایی که میذارم عالیه. آموزش اول (سبد هندونه ای رو) خودم پارسال درست کردم، مثل شکل نشد ولی انصافا قشنگ بود و همه خوششون اومد. خلاصه پیشنهاد میدم شما هم حتی اگه مثل من تو میوه پوست کندن هم مشکل دارید! پیاده کردن اینا رو تست کنید. فقط یه کم جرئت میخواد و کلی ذوق
1- تزیین هندوانه شب یلدا (سبد هندوانهای)
گام اول
برخلاف بسیاری از ایدههای تزیین هندوانه، درست کردن این ایده کار چندان سختی نیست. سختترین قسمت آن برش و حکاکی قلب (به عنوان دسته سبد) است که باید با ظرافت و دقت کافی انجام دهید.
نکته: این سبد، صرفا جنبه تزیینی دارد و از حمل و نقل زیاد آن بپرهیزید. به خصوص برای جابجا کردن آن از دسته آن استفاده نکنید. چرا که تحمل وزن هندوانه و محتوای آن را ندارد.
برای تزیین هندوانه شب یلدا به شکل سبد به این موارد نیاز دارید:
- یک هندوانه رسیده: سعی کنید هندوانهای را انتخاب کنید که بخشی از محیط آن مسطح باشد. به این شکل دیگر در حین کار به سادگی غلت نمیخورد.
- یک چاقوی تیز بزرگ
- یک نشانگر با رنگ متضاد با هندوانه جهت نشانهگذاری روی آن (بهتر است از مداد و خودکار استفاده نشود. در صورتی که استفاده کردید، نشانهها را بسیار کمرنگ و ملایم بگذارید.)
- کاغذ سفید به منظور رسم قلب (یا هر شکلی که دوست دارید) برای الگو
- موکتبر یا یک چاقوی تیغه ریز
- یک چاقوی تیز کوچک
گام دوم - چگونه یک سبد هندوانهای درست کنیم؟
یک نقطه مشخص در قسمت زیرین هندوانه (همانجایی که گفتیم بهتر است مسطح باشد) قرار دهید. این نقطه در دید نباشد. مطمئن شوید که این نقطه در یک جای پایدار باشد تا هندوانه روی آن قرار گیرد و دیگر غلت نخورد.
مانند شکل قطر هندوانه را اندازه بگیرید.
وسط آن را پیدا کنید و حدود 1 تا 1.5 سانتیمتر به آن اضافه کنید. خطی که در مرحله بعد میگوییم باید از این محل بگذرد.
با استفاده از نشانگر مذکور، یک خط افقی دور هندوانه رسم کنید. بر مبنای این خط شما میتوانید بخش بالای هندوانه را ببرید.
قبل از برش باید دسته را ترسیم کنید. گام بعدی را مشاهده کنید.
گام سوم - چگونه یک سبد هندوانهای درست کنیم؟
تصویر قلب را در کاغذ بکشید و با برش آن یک شابلون قلب درست کنید. همانطور که در شکل میبینید یک مربع هم در بالای قلب تعبیه کنید. این مربع متصل به قلب، برای دسته ضروری است. میتوانید در این مرحله خلاقیت خود را وارد کنید و شکل دیگری بکشید.
مطابق شکل، انتهای شابلون قلب را حدود 1 تا 1.5 سانتیمتری پایینتر از خط کشیده شده قرار دهید (یعنی به همان میزان که برای کشیدن خط از مرکز هندوانه بالاتر آمدید). این شکل V مانند ته قلب باید نقطه شروع شما برای برش دندانه-ارهایهای بعدی باشد.
هر بار شابلون را روی هندوانه بچسبانید تا تکان نخورد و نقش قلب را روی آن ترسیم کنید.
گام چهارم - چگونه یک سبد هندوانهای درست کنیم؟
هر بار شابلون را بردارید و جابجا کنید تا مربع انتهای قلب به وسط هندوانه برسد.
همین کار را در سمت دیگر هندوانه انجام دهید تا قلبها در نقطه بالا و وسط هندوانه به هم برسند. توجه داشته باشید که همانطور که در شکل مشخص است، به این صورت قسمت مربع قلبها در بالای هندوانه با هم تلاقی میکنند.
گام پنجم - چگونه روی سبد هندوانهای حکاکی کنیم؟
از یک چاقوی تیز بزرگ برای برش بالای هندوانه در راستای خط، تا جایی که قلبها رسم شدهاند استفاده کنید.
اطراف قلبها را هم با دقت برش دهید. اگر بار اولی است که روی هندوانه کار میکنید هراسی نداشته باشید. چون قرار است کل پوست هندوانه در بیارید، این کار به مهارت آنچنانی نیاز ندارد. با کمی دقت از پسش بر میآیید.
بعد از اینکه برشها کاملا انجام شد، دو نیمه هندوانه را بردارید. تا به مرحلهای که در شکل میبینید، برسید.
گوشت دو تکه هندوانه جدا شده را دور نریزید. آنها را میل کنید یا در سالاد یا دیگر تزیینات شب یلدا مورد استفاده قرار دهید.
گام ششم - چگونه یک سبد هندوانهای درست کنیم؟
از نوک موکتبر برای کشیدن یک خط سطحی در انتهای قلب (همان قسمت V شکل) استفاده کنید. مراقب باشید که موکتبر را فقط کمی فشار دهید تا خط سفید هندوانه مشخص شود (مشابه شکل) و دسته بریده نشود.
با همین موکتبر درون قلبها را در بیاورید. تقریبا حساسترین بخش تزیین هندوانه شب یلدا شما همین بخش است. دقت کافی را به خرج دهید. اما بیش از حد از حرکت تیغه در پوست هندوانه نترسید.
گوشت هندوانه را از جدارههای دستهای که ایجاد کردید پاک کنید. اما بیش از حد دسته را نازک نکنید، وگرنه استحکامش را از دست داده و خم میشود. ضخامت دسته باید حداقل 2.5 تا 3 سانتیمتر باشد.
با یک پارچه تمیز نشانههایی که روی پوست هندوانه گذاشتید را پاک کنید.
گام هفتم - چگونه یک سبد هندوانهای درست کنیم؟
بر اساس همان دندانه انتهای قلب کار خود را شروع کنید. یک حاشیه دندانهارهای در لبههای هندوانه ایجاد کنید.
مراقب مساوی شدن نقاط برش باشید. برش را بر اساس نقطه پایانی قلب (که با تیز بر خط انداختید) انجام دهید.
یک چاقوی تیز دندانهدار برای این کار بسیار مناسب است. اگر در منزل چنین چاقویی ندارید، از یک چاقوی کوچک تیز استفاده کنید.
گام هشتم - تزیین هندوانه شب یلدا
سبد هندوانهای را با سالاد میوههای تازه یا دیگر انواع سالاد پر نمایید.
باز هم تاکید میکنیم که از دسته برای جابجایی هندوانه استفاده نکنید.
2- تزیین هندوانه شب یلدا به شکل کوسه
گام اول - تهیه وسایل مورد نیاز
مواد و وسایل مورد نیاز
- هنداونه بیضی شکل
- چاقوی بزرگ
- چاقوی کوچک
- ماژیک
- خلال دندان
گام دوم - شستشو و بررسی هندوانه
قبل از شروع باید هندوانه را خوب بشویید و خشک کنید.
سپس هندوانه را بررسی کنید و قسمتی که کمترین کبودی و بهترین رنگ را دارد را به عنوان بدنه کوسه بگذارید بماند.
قسمتی که ساقه به آن متصل میشود به عنوان بخشی از دهان کوسه برش داده میشود بنابراین انتهای دیگر آن را باید برش بزنید که به راحتی روی ظرف بایستد.
گام سوم - برش دادن انتهای هندوانه
هندوانه را روی یک تخته قرار دهید و سپس انتهای آن را بصورت اریب برش بزنید.
گام چهارم - کشیدن طرح دهان کوسه
با استفاده از ماژیک طرح دهان کوسه را روی بالای هندوانه و اطراف ساقه آن بکشید. بصورت زیر:
گام پنجم - برش دادن دهان کوسه
با استفاده از یک چاقوی تیز بخش داخلی دهان را که در مرحله قبل کشیدید برش بزنید و از هندوانه جدا کنید.
گام ششم - جدا کردن پوست اطراف دهان
با استفاده از یک چاقوی تیز کوچک اطراف دهان شکاف سطحی ایجاد کنید
به طوریکه شکاف فقط روی پوست سبز هندوانه ایجاد شود و از پوست سفید عبور نکند.
سپس پوست سبز را از اطراف دهان جدا کنید.
گام هفتم - خالی کردن داخل هندوانه
با استفاده از یک قاشق بزرگ داخل هندوانه را خالی کنید تا جاییکه تنها به اندازه حدوداً 3 سانتی متر از آن باقی بماند. ( حتما بگذارید که کمی از هندوانه باقی بماند).
گام هشتم - برش دندانها
با استفاده از چاقوی کوچک روی پوست سفید اطراف دهان الگوی دندان را بکشید و برش بزنید مانند تصویر زیر:
(از وسط شروع به کشیدن دندانهای بزرگ کنید و سپس با رسیدن به گوشه ها سایز دندانها را به ترتیب کاهش دهید.)
گام نهم - ساختن باله کوسه
با استفاده از پوست بخشهایی که در مراحل قبل از هندوانه جدا کردید یک تکه را به شکل مثلث به عنوان باله کوسه برش بزنید و سپس با استفاده از دو عدد خلال دندان به پشت کوسه وصل کنید.
گام دهم - پر کردن داخل هندوانه
بخشهای داخلی هندوانه را که در مراحل قبلی خارج کردید به صورت مکعبی برش بزنید و به همراه میوههای دلخواه دیگر مثل انگور داخل دهان کوسه بریزید.
می توانید از پاستیلهای رنگارنگ به شکل ماهی نیز برای پر کردن داخل دهان کوسه استفاده کنید.
گام یازدهم - در آورن چشم های کوسه
با استفاده از اسکوپ(قاشق توپی) یک حفره برای چشمهای کوسه ایجاد کنید و برای چشمها از انگور سیاه یا هر شی دیگر که میخواهید استفاده کنید.
گام دوازدهم - تزیین اطراف کوسه( اختیاری)
اطراف هندوانه را میتوانید به دلخواه و سلیقه خود با میوه و یا ژله به رنگ آبی تزیین کنید.
ایشالا که دوست داشته باشید تا بقیه ش رو هم بگذارم. و ایشالا که همگی مشارکت کنید. خیلی خیلی مرسی