تعداد بازدید : 535
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۲/۲۴
تاریخ آخرین پست : ۱۳۹۹/۲/۲۴
کاربران آنلاین : 0
drhoseinisianaki
۱۳۹۹/۲/۲۴ ۲۱:۵۴:۵۸
آخرین حضور: ۱۳۹۹/۳/۲۶ ۲۲:۴۸:۱۰

علائم هشدار دهنده تأخیر تکاملی

(ویرایش)

به عنوان مادر ، شما برای مراحل سخت زایمان آماده می شوید ، انواع کارها و اعمال را دنبال می کنید. سپس سفر شما تازه با تولد یک فرشته کوچک آغاز شده است! همانطور که فرزند خود را در آغوش خود می گیرید ، بسیاری از سؤالات در ذهن شما پدید می آید. با خود می گویید که از کودک خود محافظت خواهید کرد ، نظاره گر او هستید و به رشد او کمک خواهید کرد! برای انجام این کار شما باید از نقاط عطفی که در مسیر رشد و تکامل او قرار دارند آگاه باشید!

 

اگرچه اختلاف بسیاری در مورد اینکه کودک در چه سنی باید به چه نقطه عطفی دست یابد ، وجود دارد ، اما می توان به یک ایده مشترک رسید. همچنین این نقاط عطف رشدی از کودکی به کودک دیگر متفاوت است. به عنوان مثال کودک ممکن است از مرحله چهاردست وپا  گذر کند و بعد از مرحله نشستن شروع به راه رفتن کند. با این حال برخی از کودکان قادر به دستیابی به این نقاط عطف نیستند. به عنوان مثال برخی از کودکان تا ۲ سالگی قادر به راه رفتن نیستند! تأخیر در رشد زمانی اتفاق می افتد که فرزند شما در سن تعیین شده از نقاط عطف اصلی برخوردار نباشد.

 

علائم هشدار دهنده تأخیر رشد در نوزادان

 

نوزاد تا ۳ ماهگی:

وقتی او را بلند می کنید ، سرش را بالا نمی برد.هنگامی که او را در آغوش خود نگه می دارید ، پشت و گردن خود را بیش از حد به عقب باز می کند.وقتی در ۳ ماهگی او را بلند می کنید پاهایش سفت شده یا از روی هم عبور می کنند.بی حالی و به آرامی تغذیه می کند یا به خوبی نمی مکد.به صدای بلند یا چراغ های روشن پاسخ نمی دهد.نمی خندد.در جابجایی چشم یا دنبال کردن اشیاء متحرک مشکل دارد.حرکتی در دست و پا ندارد.

 

۳ تا ۶ ماه:

حتی در ۴-۵ ماهگی اسباب بازیها را نمی گیرد یا به آنها نمی رسد.نمی تواند از سرش به خوبی حمایت کند.اسباب بازی مورد علاقه خود را به دهان نمی آورد.هنگام نگاه داشتن کودک روی سطح بصورت ایستاده ، پاهای خود را روی زمین فشار نمی دهد.غلت نمی زند.تعامل یا لبخند زدن ندارد.حتی در صورت حمایت هم نمی تواند ، بنشیند.

 

۷ تا ۹ ماه:

نمی تواند در سن ۷-۸ ماهگی به طور مستقل بنشیند.هنوز قادر به وارد کردن اشیاء در دهان نیست.قادر به رسیدن به اشیاء نیست.نمی تواند وزن خود را روی پاهای خود تحمل کند.هیچ صدایی ایجاد نمی کند.

 

۹ تا ۱۲ ماه:

بدون پشتیبانی نمی توان بایستاد.به هیچ وجه چهاردست وپا نمی رود و به شکلی که بیشتر اوقات در وضعیت چهاردست وپا می افتد.آوا سازی نمی کند.به اشیاء اشاره نمی کند.

 

علائم هشدار دهنده تأخیر رشد در کودکان نوپا

 

۱۳ تا ۲۴ ماه:

نمی تواند در سن ۱۸ ماهگی راه برود.دائماً روی انگشتان پا راه می رود.سرعت رشد آهسته تری دارد.حداقل ۵ کلمه معنی دار را بیان نمی کند.دستورالعمل های ساده را نمی فهمد یا پیروی نمی کند.

 

۳۶ ماه:

نمی تواند از پله ها استفاده کند و اغلب سقوط می کند.غالباً آبریزش دهان دارد.قادر به گفتن جملات کوتاه ساده نیست.

 

چگونه به فرزند خود با تأخیر در رشد کمک کنیم؟

۱. همیشه مراقب علائم باشید. هرچه زودتر این تأخیرها را تشخیص دهید ، تصحیح آنها و کمک به فرزندتان در دستیابی به این نقاط عطف راحت تر خواهد بود.

 

۲. بلافاصله به پزشک متخصص اطفال خود مراجعه کنید. آنها توصیه های مفیدی را به شما ارائه می دهند و به شما می گویند چه کمبودی دارد و در صورت لزوم غربالگری را توصیه می کنند.

 

۳. یادداشت بردارید ، تاریخ ها را درج کنید به یک نمودار رشد مراجعه کنید و به فرزند خود کمک کنید تا به نقطه عطف او برسد.

 

۴. همچنین فاکتورهای اساسی مانند نارس بودن را در نظر بگیرید. به عنوان مثال اگر فرزند شما ۸ هفته زودتر متولد شده است ، می توانید برای رسیدن به نقطه عطف خود انتظار ۸ هفته تاخیر را داشته باشید.

 

۵. شما می توانید به یک مرکز توانبخشی (کاردرمانی و گفتاردرمانی) جهت دستیابی به این نقاط عطف رشدی مراجعه کنید.

 

۶. توصیه می شود برای کودکان در سن مدرسه ، برای پیگیری رفتار و رشد کودک در یک محیط خارجی با معلمان در تماس مداوم باشید.

کاردرمانی جنت آباد

گفتاردرمانی جنت آباد

کاردرمانی در جنت آباد

گفتاردرمانی در جنت آباد

مرکز کاردرمانی در جنت آباد

مرکز گفتاردرمانی در جنت آباد

مراکز کاردرمانی در جنت آباد

مراکز گفتاردرمانی در جنت آباد

کلینیک کاردرمانی در جنت آباد

کلینیک گفتاردرمانی در جنت آباد

 

 

کلینیک توانبخشی دکتر حسینی سیانکی با دو شعبه در پاسداران و سعادت آباد، بیش از 15 سال سابقه، کادری مجرب و تجهیزات روز دنیا آماده ارائه خدمات کاردرمانی، گفتاردرمانی و روانشناسی برای شما عزیزان می باشد.
http://drhoseinisianaki.com
برای شرکت در گفتگو باید وارد سایت شوید.×

پاسخ سوالات بر اساس تاریخ پرسش سوال

اردیبهشت 1403
ش ی د س چ پ ج
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
یک زن وبسایت تخصصی بهداشت و سلامت زنان و مادران