تعداد بازدید : 399
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۶/۱۵
تاریخ آخرین پست : ۱۳۹۹/۶/۱۵
کاربران آنلاین : 0
samanziv
۱۳۹۹/۶/۱۵ ۱۸:۱۱:۱۱
آخرین حضور: ۱۳۹۹/۶/۲۳ ۰۲:۵۳:۰۵

طرز تهیه خورش مرغ ناردونی

(ویرایش)

http://rozup.ir/view/3194899/nardoon-stew.jpg

این غذا در واقع نوعی خورش است که همراه با پلو سرو می‌شود و در اصل متعلق به مناطق شمال ایران است، اما توانسته به نواحی دیگر ایران هم راه پیدا کند و جای خود را در دل همه باز کند. طبیعتا در دستور پخت مرغ ناردونی رب انار و دانه‌ی انار بسیار مهم است. در این غذا می‌توان هم از انار تازه و هم از انار خشک استفاده کرد. در شمال ایران خصوصا مازندران، با استفاده از انار خشک در تمام فصول سال مرغ ناردونی می‌پزند.

 

مواد لازم برای مرغ ناردونی

  • مرغ: ۳ تکه بزرگ
  • آب انار طبیعی: ۱.۵ پیمانه
  • انار: ۱ عدد
  • رب انار: ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
  • پیاز: ۱ عدد
  • سیر: ۳ حبه بزرگ
  • رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه، فلفل سیاه و نمک: به میزان لازم

 

 

طرز تهیه مرغ ناردونی

۱. برای شروع مرغ‌ها را به زردچوبه، نمک و فلفل آغشته کنید تا مزه‌دار شوند.

 

۲. سپس مرغ‌ها را در تابه با روغن و کره سرخ کنید. مرع‌ها را پشت‌ورو کنید تا هر دو طرف آن‌ها سرخ شود.

 

۳. پس از این که مرغ‌ها سرخ شدند، آن‌ها را از تابه خارج و پیازهایی را که به صورت نگینی ریز خرد کرده‌اید به تابه اضافه کنید. پیازها را تا جایی که کاملا طلائی شوند، تفت دهید.

 

۴. سیرها را له یا رنده و بعد از طلائی شدن پیاز به تابه اضافه کنید.

 

۵. بعد از این که سیر کمی تفت خورد و عطر آن بلند شد، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و سیر، پیاز و رب گوجه فرنگی را با هم کمی تفت دهید. سپس رب انار را اضافه کنید. در طول این مدت حرارت شعله را زیاد نکنید چرا که رب انار اصلا نیازی به تفت دادن ندارد و حرارت بالا باعث خراب شدن طعم آن می‌شود.

 

۶. پس از اضافه کردن رب انار، بلافاصله آب انار را اضافه کنید و اجازه دهید تا به جوش بیاید. بعد از جوش آمدن باید میزان نمک، ترشی و شیرینی خورش را در این مرحله تنظیم کنید. در صورتی که رب انار شما خیلی ترش بود یا مایل بودید طعم خورش ملس باشد، می‌توانید کمی شکر به خورش اضافه کنید تا طعم متعادل‌‌تری داشته باشد.

 

۷. بعد از تنظیم ترشی خورش، مرغ‌ سرخ شده را به آن اضافه کنید. مرغ‌ها را به آرامی داخل تابه بچینید تا آب خورش دور آن‌ها را بگیرد.

 

۸. در تابه را ببندید و اجازه دهید مرغ‌ها در سس برای ۲ تا ۳ ساعت با حرارت ملایم بپزند و خورش جا بیفتد. در حین پخت مرغ‌ها را برگردانید تا همه جای آن‌ها به سس آغشته شود. قبل از سرو انار را که از قبل دانه کرده‌اید به خورش اضافه و بعد از ۱۵ دقیقه شعله گاز را خاموش کنید. دقت کنید که دانه‌های انار نباید بیشتر از ۱۵ دقیقه حرارت ببینند، در غیر این صورت رنگ قرمز زیبای خود را از دست می‌دهند و سفید می‌شوند.

 

منبع : کافه زیرو

برای شرکت در گفتگو باید وارد سایت شوید.×

پاسخ سوالات بر اساس تاریخ پرسش سوال

اردیبهشت 1403
ش ی د س چ پ ج
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
یک زن وبسایت تخصصی بهداشت و سلامت زنان و مادران