تعداد بازدید : 372
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۱۰/۲۳
تاریخ آخرین پست : ۱۳۹۹/۱۰/۲۳
کاربران آنلاین : 0
sepideh1374
۱۳۹۹/۱۰/۲۳ ۱۵:۲۱:۲۵
آخرین حضور: ۱۴۰۰/۱۱/۲۰ ۱۵:۰۶:۴۶

چطوری خمیر پیراشکی درست کنم

(ویرایش)

خمیر پیراشکی را می توانید هم به صورت آماده از مغازه ها تهیه کنید و هم می توانید خودتان در خانه درست کنید. پیراشکی از غذاهای خوشمزه و پر طرفدار به حساب می آید. پیراشکی ها انواع بسیار گوناگونی دارند. می توانید بنا بر سلیقه و ذائقه خود مواد اولیه تهیه پیراشکی را تغییر دهید. مانند پیراشکی سوسیس، پیراشکی کالباس، پیراشکی سیب زمینی، پیراشکی سبزیجات و …. هر یک از این پیراشکی ها نیز خود به چندین نوع تقسیم می شوند.

مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه خمیر پیراشکی 

قدم اول برای درست کردن پیراشکی تهیه یک خمیر خوب و خوشمزه است. بهتر است خمیر پیراشکی خانگی تهیه کنید. طرز تهیه خمیر پیراشکی بسیار راحت است. و خیلی سریع هم آماده می شود. برای تهیه این نوع خمیر به مواد اولیه زیر نیاز داریم:

  • آرد، دو پیمانه
  • آب ولرم، یک سوم پیمانه
  • روغن، یک چهارم پیمانه
  • پودر خمیر مایه فوری، دو قاشق مربا خوری
  • تخم مرغ، یک عدد
  • نمک، نصف قاشق چای خوری
  • شکر، نصف قاشق چای خوری
طرز تهیه خمیر پیراشکی

طرز تهیه خمیر پیراشکی

طرز تهیه خمیر پیراشکی

همان طور که گفتیم پیراشکی را می توانید در انواع مختلفی تهیه کنید. این غذای خوشمزه را می توانید به عنوان غذای اصلی در وعده ناهار یا شام سرو کنید. یا اینکه به عنوان یک عصرانه و میان وعده خوشمزه میل کنید. هم چنین می توانید در مهمانی تولد، دورهمی عصرانی یا به عنوان غذای دوم در مهمانی های شام یا مهمانی ناهار از انواع پیراشکی استفاده کنید. به هر حال برای درست کردن انواع پیراشکی ابتدا باید خمیر پیراشکی را تهیه کنید. برای تهیه کردن این خمیر به ترتیب زیر عمل می کنیم:

  1. ابتدا باید خمیر مایه عمل بیاید. برای این کار نیز لازم است شکر را در آب ولرم حل کنیم و بعد پودر خمیر مایه فوری را به آن اضافه کنیم. در ظرف را می بندیم و آن را به مدت ده دقیقه در یک جای گرم قرار می دهیم. بعد از حدود ده دقیقه خمیر مایه عمل می آید و پف می کند. ( توجه داشته باشید که استفاده از این مقدار شکر برای عمل آمدن خمیر مایه ضروری است. در ضمن این مقدار شکر، خمیر پیراشکی را شیرین نخواهد کرد و نیازی به نگرانی در این مورد نیست.)
  2. تخم مرغ را در ظرفی می شکنیم و با همزن حسابی هم می زنیم تا زرده و سفیده کاملا مخلوط و یک دست شوند.
  3. روغن را به تخم مرغ اضافه می کنیم. با همزن تخم مرغ و روغن را کاملا مخلوط می کنیم.
  4. خمیر مایه عمل آمده را به مخلوط بالا اضافه می کنیم. این بار با قاشق مواد را هم می زنیم تا ترکیب شوند.
  5. نمک را به آرد اضافه می کنیم و الکشان می کنیم.
  6. آرد الک شده را به آرامی به مایع تخم مرغ و روغن و خمیر مایه اضافه می کنیم و با قاشق هم می زنیم.
  7. آرد را تا زمانی اضافه می کنیم که خمیری یک دست  درست شود. ( در صورتی که آرد اضافه آمد و خمیر درست شده بود دیگر نیازی نیست که تمام آرد را استفاده کنید)
  8. خمیر را کاملا با دست ورز می دهیم تا زمانی که اصلا به دست نچسبد. ( اگر خمیر چسبنده بود باید کمی آرد به آن اضافه کنید و باز خمیر را ورز دهید)
  9. خمیر را در ظرفی که چرب کرده ایم می گذاریم. روی ظرف را می بندیم و آن را در جایی گرم قرار می دهیم.
  10. اجازه می دهیم تا خمیر پیراشکی حدود یک تا دو ساعت استراحت کند تا  پف کند.
  11. بعد از این زمان استراحت، به اندازه یک چهارم از این خمیر را بر می داریم و روی سطحی که آرد پاچی کرده ایم قرار می دهیم.
  12. با وردنه خمیر را پهن و نازک می کنیم.

با این خمیر می توانید انواع پیراشکی را با توجه به سلیقه و ذائقه غذایی خود تهیه کنید و از عطر و طعم این غذای خوشمزه لذت ببرید. در ضمن توجه داشته باشید که این نوع خمیر پیراشکی را می توانید برای مدت طولانی در فریزر نگه داری کنید. و هر زمان که خواستید پیراشکی درست کنید فقط کافی است این خمیر را از فریزر خارج کنید و صبر کنید تا یخش آب شود.

 

آموزش خمیر پیراشکی

آموزش خمیر پیراشکی

طرز تهیه خمیر  بدون خمیر مایه

خمیر پیراشکی را می توانید بدون استفاده از پودر خمیر مایه نیز تهیه کنید. برای تهیه خمیر پیراشکی بدون خمیر مایه به مواد اولیه زیر نیاز داریم:

  • آرد، سه پیمانه
  • ماست، نصف پیمانه
  • تخم مرغ، یک عدد
  • روغن مایع، پنج قاشق غذا خوری
  • نمک، نصف قاشق چای خوری

مراحل تهیه خمیر پیراشکی بدون خمیر مایه

برای تهیه این نوع خمیر با استفاده از مواد اولیه ای که در بالا گفتیم به ترتیب زیر عمل می کنیم:

  1. تخم مرغ را در ظرفی شکسته و نمک را به آن اضافه می کنیم. هم می زنیم تا کاملا یک دست و مخلوط شوند.
  2. ماست را به تخم مرغ و نمک اضافه می کنیم و کاملا هم می زنیم.
  3. روغن را نیز به مواد بالا اضافه می کنیم و هم می زنیم.
  4. حالا آرد الک شده را کم کم و به آرامی به سایر مواد اضافه می کنیم.
  5. مواد را با دست ورز می دهیم تا زمانی که خمیر درست شود.
  6. اگر دیدید که قبل از تمام شدن آرد خمیر درست شده است دیگر باقی آرد را اضافه نکنید.
  7. در صورتی هم که دیدید تمام آرد را استفاده کرده اید ولی هنوز خمیر چسبناک است باز آرد اضافه کنید. تا زمانی که خمیر لطیفی ایجاد شود که اصلا به دست نچسبد. ( یعنی ممکن است بیشتر از سه پیمانه آرد نیاز باشد)
  8. حالا خمیر را در ظرف مناسبی گذاشته و در آن را ببندید.
  9. اجازه دهید خمیر حدود یک یا دو ساعت در جایی گرم استراحت کند.
  10. خمیر پیراشکی خانگی شما آماده است.
خمیر پیراشکی بدون خمیر مایه

خمیر پیراشکی بدون خمیر مایه

محصولات دهکده پروتئین

در این نوشته طرز تهیه خمیر پیراشکی را به دو صورت آموزش دادیم. در صورتی که می خواهید پیراشکی سوسیس یا کالباس درست کنید، می توانید از محصولات دهکده پروتئین استفاده کنید. دهکده پروتئین عرضه کننده انواع ژامبون، سوسیس، همبرگر و … است.

تمامی محصولات دهکده پروتئین از مواد اولیه با کیفیت، سالم و تازه درست شده اند. هم چنین در تهیه این محصولات از مواد نگهدارنده و افزودنی های مضر استفاده نشده است. به همین جهت می گوییم می توانید با خیالی آسوده از این محصولات در تهیه انواع فست فود استفاده کنید و از طعم لذیذ آن ها لذت ببرید.

ارام با پشتکار زود رنج
برای شرکت در گفتگو باید وارد سایت شوید.×

پاسخ سوالات بر اساس تاریخ پرسش سوال

اردیبهشت 1403
ش ی د س چ پ ج
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
یک زن وبسایت تخصصی بهداشت و سلامت زنان و مادران