تعداد بازدید : 460
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۴/۱۵
تاریخ آخرین پست : ۱۴۰۰/۴/۱۵
کاربران آنلاین : 0
sepideh1374
۱۴۰۰/۴/۱۵ ۱۲:۱۶:۳۳
آخرین حضور: ۱۴۰۰/۱۱/۲۰ ۱۵:۰۶:۴۶

خبر داری مواد نگهدارنده چه بلایی سرت میاره؟ پس این مطلب رو خیلی زود بخون و به داد خودت و خانوادت برس

(ویرایش)

آشنایی با مضرات مواد نگهدارنده برای بدن به ما کمک می کند تا بتوانیم تصمیمات سالم تری برای سبک تغذیه خود و خانواده مان بگیریم. متأسفانه این روزها در بیشتر مواد خوراکی و محصولات غذایی که تولید می شود و ما استفاده می کنیم از مواد نگهدارنده استفاده می شود. تقریبا تمام مواد خوارکی از نان گرفته تا محصولات لبنی، انواع کنسروها و … با افزودن این مواد تهیه می شوند و همین امر دسترسی به غذاهای سالم و طبیعی را دشوار کرده است.

تولید کنندگان محصولات غذایی از مواد نگهدارنده برای افزایش ماندگاری و طول عمر این محصولات و البته به منظور جلوگیری از رشد باکتری ها و فاسد شدن مواد غذایی در تولیدات خود استفاده می کنند. این مواد نگهدارنده شیمیایی هستند و با استفاده مکرر به بدن انسان آسیب های جدی وارد می کنند. به همین دلیل در این نوشته تصمیم داریم شما را با مضرات مواد نگهدارنده برای بدن آشنا کنیم.

مواد نگهدارنده چیست

مواد نگهدارنده چیست

مواد نگهدارنده چیست؟

همان طور که توضیح دادیم افزودن این مواد به محصولات غذایی سبب افزایش طول عمر و جلوگیری از فاسد شدن مواد غذایی می شود. اما مواد و ترکیبات شیمیایی موجود در این مواد برای بدن ضرر دارند و به بدن آسیب می زنند. برخی از ترکیبات شیمیایی موجود در مواد نگهدارنده که برای سلامتی بدن انسان مضر هستند عبارتند از:

  • پروپیل گالات ( Propyl Gallate)
  • سولفیت ها (Sulfites)
  • پروپیلن گلیکول و کربوکسی متیل سلولز (Propylene Glycol And Carboxymethylcellulose)
  • مونو گلیسیریدها و دی گلیسیریدها ( Mono-Glycerides And Di-Glycerides)
  • نیترات سدیم (Sodium Nitrate)
  • هیدرازید مالئیک (Maleic Hydrazide)
  • برومات (Bromates)
  • اسید سیتریک (Citric Acid) ساخته شده با اسید سولفوریک (Sulfuric Acid)
  • بنزوات (Benzoates)
  • BHA

مضرات مواد نگهدارنده برای بدن چیست؟

ترکیبات شیمیایی موجود در مواد نگهدارنده سبب آسیب دیدن بدن و ایجاد مشکلات جدی می شود. برخی از مشکلات و مضرات مصرف مواد نگهدارنده برای بدن عبارتند از :

  1. یکی از ترکیبات شیمیایی که در مواد نگهدارنده وجود دارد پروپیل گالات نام دارد که سبب ایجاد مشکلات تنفسی و آسیب های کبدی می شود.
  2. تپش قلب، واکنش های آلرژیک مانند آسم و رینیت، درد مفاصل، سر درد و احتمال ابتلا به سرطان نیز از جمله مشکلاتی است که به علت وجود سولفیت ها در مواد نگهدارنده برای بدن ایجاد می شود.
  3. پروپیلن گلیکول نام ترکیب شیمیایی است که به عنوان ضد یخ در تولید بستنی به کار می رود و از عوارض جانبی آن می توان به افسردگی CNS اشاره کرد.
  4. ترکیب شیمیایی به نام کربوکسی متیل سلولز به عنوان تثبیت کننده در تهیه سس سالاد، پنیر و شکلات شیری استفاده می شود. این ماده بدن را برای تولید تومور تحریک می کند.
  5. از جمله چربی های نا سالمی که در مواد نگهدارنده وجود دارند می توان به مونو و دی گلیسیریدها اشاره کرد که به سلامتی فرد آسیب می زنند.
  6. در تولید بسیاری از فرآورده های گوشتی و محصولات پروتئینی  برای حفظ ماندگاری از نیترات سدیم استفاده می شود. مصرف این ماده سبب ایجاد سرطان معده می شود و بسیار مضر می باشد.
  7. هیدرازید مالئیک که یک مهار کننده شیمیایی است، سرطان زا می باشد.

عوارض مواد نگهدارنده چیست؟

چه غذاهایی مواد نگهدارنده دارند

چه غذاهایی مواد نگهدارنده دارند

مواد نگهدارنده در تولید بیشتر مواد خوراکی استفاده می شوند و مصرف آن ها در طول زمان آسیب های جدی به بار می آورد. در این نوشته تا حدی با مضرات مواد نگهدارنده برای بدن آشنا شدیم. به طور کلی می توانیم عوارض مصرف مواد نگهدارنده را به صورت زیر تقسیم بندی کنیم :

  • مصرف این مواد برای کودکان خردسال زیر دو سال به هیچ وجه توصیه نمی شود و باعث ایجاد مشکلاتی مانند بیش فعالی خواهد شد.
  • ایجاد یا افزایش مشکلات تنفسی مانند مشکلات آسم و برونشیت  یکی از اصلی ترین عوارض مصرف مواد نگهدارنده می باشد.
  • ایجاد چاقی و اضافه وزن نیز از دیگر مشکلات ایجاد شده به علت مصرف مواد نگهدارنده می باشد.
  • تضعیف بافت های قلب یکی دیگر از مشکلات جدی است که به علت مصرف مواد نگهدارنده ایجاد خواهد شد.

مزایا و معایب مواد نگهدارنده

در این نوشته مضرات مواد نگهدارنده برای بدن را بیان و بررسی کردیم. اما بدیهی است که استفاده از مواد نگهدارنده مزایایی هم دارد که به همین علت برخی از تولید کنندگان از آن استفاده می کنند. برخی از مزایای مواد نگهدارنده عبارتند از :

  • طولانی تر شدن عمر نگهداری حتی خارج از فصل
  • جلوگیری از ایجاد فساد
  • جلوگیری از رشد برخی از باکتری ها

چگونه مصرف مواد نگهدارنده را کاهش دهیم؟

مضرات مواد نگهدارنده برای بدن

مضرات مواد نگهدارنده برای بدن

آشنایی با مضرات مواد نگهدارنده برای بدن سبب می شود تا تصمیم بگیریم مصرف این مواد را کاهش دهیم. برای این منظور باید از مواد غذایی تازه استفاده کنیم. نام اغلب ترکیبات شیمیایی خطرناک موجود در مواد نگهدارنده را در این نوشته بررسی کردیم بنابراین می توانید در هنگام خرید به ترکیبات نوشته شده روی بسته بندی محصولات توجه کنید و مواد غذایی را خریداری کنید که حاوی این ترکیبات خطرناک نباشند.

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که به فرآورده های پروتئینی مانند سوسیس و کالباس و … علاقه دارید اما به خاطر استفاده از مواد نگهدارنده در تولید این محصولات در مورد مصرف آن ها دچار تردید شده اید، پیشنهاد ویژه ما به شما استفاده از محصولات دهکده پروتئین است. زیرا دهکده پروتئین در تولید محصولات خود از مواد نگهدارنده استفاده نمی کند.

محصولات دهکده پروتئین

در این نوشته سعی کردیم تا شما را با مضرات مواد نگهدارنده برای بدن آشنا کنیم. یکی از پیشنهادات ما برای دسترسی به محصولات غذایی که در تولید آن ها از مواد نگهدارنده استفاده نشده است، استفاده  از محصولات دهکده پروتئین بود.

دهکده پروتئین به عنوان تولید کننده سوسیس و کالباس ارگانیک به شما کمک می کند تا بدون نگرانی در مورد مضرات مصرف سوسیس و کالباس از طعم خوب فست فودها لذت ببرید. دهکده پروتئین تولید کننده انواع سوسیس، ژامبون، همبرگر و … بدون استفاده از مواد نگهدارنده و افزودنی های مضر می باشد.

یکی از خدمات مهم دهکده پروتئین به مشتریان خود امکان خرید اینترنتی سوسیس و کالباس می باشد. به این ترتیب دیگر نیازی نیست برای خرید سوسیس و کالباس از منزل خود خارج شوید. ارائه این خدمت خصوصا در این روزها که به خاطر شیوع ویروس کرونا ناچاریم بیشتر در خانه بمانیم بسیار با ارزش و کاربردی می باشد. به این ترتیب شما می توانید بدون خارج شدن از منزل محصولات مورد نظر خود را در سایت دهکده پروتئین سفارش دهید. سفارش شما در اسرع وقت درب منزلتان به شما تحویل داده می شود.

منبع : دهکده پروتئین

ارام با پشتکار زود رنج
برای شرکت در گفتگو باید وارد سایت شوید.×

پاسخ سوالات بر اساس تاریخ پرسش سوال

اردیبهشت 1403
ش ی د س چ پ ج
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
یک زن وبسایت تخصصی بهداشت و سلامت زنان و مادران