تعداد بازدید : 87
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۳/۲۱
تاریخ آخرین پست : ۱۴۰۲/۳/۲۱
کاربران آنلاین : 0
salamatfa
۱۴۰۲/۳/۲۱ ۱۵:۲۵:۵۴
آخرین حضور: ۱۴۰۲/۳/۲۱ ۱۵:۲۷:۳۷

علت و علائم بیماری بواسیر در زنان

(ویرایش)

هموروئید در زنان نسبت به مردان شایع‌تر نیست. در واقع، مردان بیشتر از زنان به دنبال درمان هموروئید هستند. با این حال، زنان یک علت مهم هموروئید را تجربه می‌کنند که بارداری است. در دوران بارداری، رحم در حال رشد ورید اصلی بدن است، یعنی ورید اجوف تحتانی را فشرده می‌کند. با فشرده شدن این ورید، خون در رگ‌های خونی اطراف مقعد شود که منجر به هموروئید خواهد شد.


علت و علائم بیماری بواسیر در زنان مانند مردان است. هموروئید یک بیماری رایج است که سالانه تعدادی زیادی از افراد را مبتلا می‌کند. بنابراین، مهم است که بدانید بواسیر چیست؟ چگونه می‌توانید آن را شناسایی کنید و نحوه درمان آن چگونه است. بنابراین اگر دچار هموروئید هستید، ما در این مقاله به طور کامل در مورد علت و علائم بیماری بواسیر در بانوان صحبت می‌کنیم.


بواسیر یا هموروئید چیست؟

هموروئید رگ‌های خونی طبیعی در راست روده یا کانال مقعدی هستند که متورم یا متسع می‌شوند اما وقتی بافت طبیعی مقعد به بیرون بزند، خارش‌دار و دردناک شود، بواسیر ایجاد شده است. دو نوع مختلف هموروئید وجود دارد که شامل داخلی و خارجی هستند. هموروئید خارجی درست در دهانه مقعد ایجاد می‌شود و با پوست پوشانده می‌شود.


از آنجایی که بواسیر خارجی با پوست پوشیده شده است، اعصاب حساسی نیز دارد، به این معنی که بواسیر خارجی همان‌هایی است که دیده خواهد شد و با هر بار اجابت مزاج باعث درد و خون ریزی می‌شود. از طرف دیگر، هموروئید داخلی در داخل کانال مقعدی قرار دارد. بدیهی است نمی‌توانید آن را ببینید و چون با پوست پوشانده نشده است، هیچ احساس خاصی هم نخواهید داشت. با این حال، هموروئید داخلی احتمال خونریزی بیشتری دارد. اگر وضعیت وخیم شود؛ ممکن است پرولاپس شده یا از مقعد بیفتند.

علت اصلی بواسیر در زنان

مقصر اصلی هموروئید فشار شکم است، خواه این فشار ناشی از زور زدن برای رفتن به دستشویی به دلیل یبوست مزمن باشد، یا بارداری یا حتی دویدن طولانی مدت. متخصصان می‌گویند: «ما فکر می‌کنیم زور زدن باعث کشیده شدن بافت و ضعیف شدن آن در طول زمان می‌شود. این کشش باعث گشاد شدن رگ‌های خونی در هموروئید خواهد شد و خون بیشتری به آن ناحیه می‌آورد که باعث تورم و خونریزی احتمالی در این ناحیه می‌شود.»

مسافرانی که به بواسیر مبتلا می‌شوند، اغلب مشکل خود را به سفر کردن مرتبط می‌دانند. مردم در سفر معمولاً دچار یبوست می‌شوند، زیرا به طور متفاوتی می‌نوشند و می‌خورند و ممکن است آب بدنشان کم شود، سپس زور می‌زنند و به روده خود فشار می‌آورند و به این ترتیب، هموروئید شعله‌ور می‌شود.


علت اصلی هموروئید فشار دادن با اسفنکتر باز (عضله اطراف مقعد) است. این بدان معناست که وقتی در حین اجابت مزاج فشار می‌آورید، عضلات اطراف مقعد شل می‌شوند و می‌توانند باعث کشیدگی سیاهرگ‌هایی شوند که بخشی از خون‌رسانی به آن ناحیه هستند. این مشکل به خصوص در صورت داشتن یبوست مزمن به احتمال زیاد اتفاق میفتد.

سایر علل هموروئید حاملگی و افزایش سن است و در برخی موارد نشستن طولانی مدت و اختلالات بافت همبند نیز می‌توانند باعث این عارضه شوند. جالب اینجاست که فشار آوردن زیاد دلیل اصلی هموروئید نیست. دلیلش این است که وقتی زور می‌زنید؛ به یک اسفنکتر بسته فشار می‌آورید. این بدان معناست که هیچ حرکت رو به پایین وریدهای مقعدی وجود نخواهد داشت و احتمال هموروئید را کاهش می‌دهد. عوامل زیر می‌توانند وضعیت شما را بدتر کنند:

 

  •   یبوست مزمن یا اسهال
  •   یک رژیم غذایی کم فیبر
  •  فقدان ورزش یا فعالیت بدنی

 

علائم بواسیر در زنان

علائم هموروئید به طور کلی برای هر دو جنس اعم از مردان و زنان یکسان است. تفاوت اصلی در عوامل خطر آنها نهفته است. زنان به دلیل فشار بارداری و زایمان و همچنین تغییرات هورمونی که می‌توانند باعث یبوست شوند، بیشتر مستعد ابتلا به هموروئید هستند. با این حال، هموروئید در مردان و زنان ممکن است به دلایل مشابهی مانند زور زدن در هنگام اجابت مزاج یا نشستن طولانی مدت به هموروئید مبتلا شوند.


زنان ممکن است یک پزشک زن را برای درمان هموروئید خود ترجیح دهند، زیرا ممکن است احساس راحتی بیشتری داشته باشند. علاوه بر این، برخی از پزشکان ممکن است برای درمان مسائل خاصی که بیشتر در زنان شایع هستند، مانند اختلالات کف لگن یا بواسیر پس از زایمان آموزش دیده باشند. با این حال، ما توصیه می‌کنیم بدون بررسی جنسیت پزشک، به دنبال متخصص واجد شرایط و کاربلد باشید.


علائم هموروئید داخلی عبارتند از:

  • خون‌ریزی واضح و بدون درد مقعدی در پایان اجابت مزاج
  •  خارش مقعدی توده‌ای در اطراف مقعد در صورت افتادگی
  • جایی که بواسیر از مجرای مقعد خارج می‌شود زخم ایجاد می‌کند که می‌تواند منجر به درد و خونریزی قابل توجه شود.


علائم هموروئید خارجی عبارتند از:

علائم بواسیر خارجی مشابه هموروئید داخلی است، تنها تفاوت این است که در خارج از کانال مقعد قرار دارد و معمولاً دردناک است. هموروئید خارجی را می‌توان به راحتی با دست لمس کرد. علائم دیگر شامل موارد زیر هستند:

  •    درد مقعدی
  •  خونریزی هنگام اجابت مزاج
  • احساس سوزش در اطراف مقعد
  •   خارش آنی
  •   تورم در اطراف مقعد
  •   حساسیت هنگام پاک کردن


یک زیرگروه از هموروئید خارجی به نام هموروئید خارجی ترومبوز شناخته می‌شود. این عارضه زمانی است که یک لخته خون در داخل هموروئید ایجاد می‌شود و باعث درد شدید، تورم و التهاب می‌شود. هموروئید ترومبوز شده به صورت تورم مایل به آبی دردناک در اطراف کانال مقعد ظاهر می‌شود و خوشبختانه در بیشتر موارد خود به خود از بین می‌رود.


بواسیر به طور معمول یک مشکل خفیف و شایع در نظر گرفته می‌شود، اما در شرایط نادر، علائم و نشانه‌های دردسرساز بیشتری دارد. در برخی موارد، ممکن است کثیفی مدفوع همراه با وجود بواسیر یا احساس عدم تخلیه کامل روده پس از رفتن به دستشویی وجود داشته باشد. اگر هموروئید داخلی افتادگی داشته باشد و نتوان آن را به داخل برگرداند، ممکن است به صورت مزمن پرولاپس شده باشد. به ندرت، افتادگی می‌تواند منجر به عوارضی مانند کمبود جریان خون در ناحیه مقعد و عفونت شود.


تشخیص بواسیر در زنان

امکان بررسی هموروئید داخلی در خانه وجود ندارد. تنها راه تشخیص هموروئید داخلی از طریق معاینه دیجیتال رکتوم است. این معاینه را می‌توان توسط پزشک انجام داد، او از انگشت دستکشی استفاده می‌کند تا اطراف راست روده و مقعد را برای هرگونه توده یا برآمدگی احساس کند. در برخی موارد، پزشک ممکن است آنوسکوپی را نیز برای شناسایی هموروئید انجام دهد. یک دستگاه کوچک داخل مقعد قرار داده می‌شود تا دید بهتری از ناحیه داشته باشد و در صورت نیاز بیوپسی انجام شود.


از آنجایی که هر دوی این روش‌ها به تکنیک و تخصص مناسب نیاز دارند، توصیه نمی‌شود به دنبال هموروئید داخلی در خانه بگردید. با این حال، می‌توانید با فشار ملایم اطراف مقعد و احساس هرگونه توده، به دنبال هموروئید خارجی باشید. البته، علائم و نشانه‌های بواسیر داخلی که در بالا توضیح داده شده‌اند می‌توانند شما را به این بیماری مشکوک کنند اما تا زمانی که به پزشک مراجعه نکنید، هیچ راهی برای تایید تشخیص شما وجود ندارد.

منبع:درمان فوری

برای شرکت در گفتگو باید وارد سایت شوید.×

پاسخ سوالات بر اساس تاریخ پرسش سوال

اردیبهشت 1403
ش ی د س چ پ ج
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
یک زن وبسایت تخصصی بهداشت و سلامت زنان و مادران